Sari la conținut

Contracte de ucenicie pentru diverse meserii în Germania

contracte-de-ucenicie-pentru-diverse-meserii-in-germania

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov aduce la cunoştinţa persoanelor care doresc să lucreze în spaţiul Uniunii Europene următoarele informaţii:

În perioada 19.01.2015 – 23.01.2015, vor avea loc în Romania 3 evenimente de recrutare la care vor participa experţii Serviciului de Plasare Internaţională (ZAV) Rostock

Aceste evenimente vor avea drept scop recrutarea a 60 de tineri care sunt interesaţi să urmeze cursuri de ucenicie în meseriile de zidar, constructor drumuri, bucătar, specialist în industria hotelieră şi specialist restaurant.

Distribuţia teritorială a selecţiilor, în funcţie de meserii, este următoarea:

- 22 ianuarie 2015 în Braşov pentru 15 posturi pentru constructor drumuri.

- 20 - 21 ianuarie 2015 în Sibiu eveniment de recrutare pentru 30 de posturi (câte 10 posturi pentru fiecare meserie) pentru bucătar, specialist în industria hotelieră şi specialist restaurant;

- 20 – 22 ianuarie  2015 în Timişoara recrutare pentru  15 posturi pentru zidar;

În cadrul acestui program se pot înregistra şi pot beneficia de ucenicie/stagiatură în cadrul unor companii din Germania, pe o perioada de 3 ani  tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 27 de ani, care îndeplinesc o serie de condiţii cum ar fi:

- dispun de o diplomă de studii (şcoală profesională, bacalaureat sau licenţă, fără diplomă de master);

-până în momentul înregistrării în acest program nu au locuit în Germania pe o perioada mai mare de 3 luni;

-nu au beneficiat încă de ucenicie/stagiatură în ţara de origine sau în altă ţară.

Se acceptă tineri care vorbesc limba germană, engleză, dar şi care vorbesc doar limba română. Persoanele care vorbesc limba germană şi engleză trebuie să se înregistreze pe portalul www.thejobofmylife.de/en - rubrica Registration, cele care vorbesc limba română se vor putea înregistra în momentul interviului.

Programul de formare profesională presupune desfăşurarea unei activităţi practice la un angajator timp de 3 - 4 zile/săptămână, perioadă în care tinerii pot învăţa secretele meseriilor pentru care au aplicat. În paralel, vor participa la cursuri de formare profesională între 8 - 12 ore/săptămână, unde vor studia partea teoretică specifică domeniilor de activitate alese.

În Germania sunt 350 de meserii pentru care se pot organiza cursuri de formare profesională duală. Lista acestor meserii se regăseşte pe site-ul proiectului www.thejobofmylife.de/en.

Persoanele interesate pot obţine informaţii suplimentare în perioada 05-19.01.2015 la sediul AJOFM Braşov, strada Lunga, nr. 1 A, telefonic la numerele : 0268.416879 , 0268.411960 sau pe   e-mail la adresa  bv_eures@ajofm.anofm .ro.

Comentarii

Ultimă oră