Sari la conținut

Constructorul care amenaja două locuri de joacă în „Orașul Trandafirilor”, pus de către Primăria Râşnov să refacă lucrările

constructorul-care-amenaja-doua-locuri-de-joaca-pus-sa-refaca-lucrarile-de-primaria-rasnov

Firma nu a respectat specificaţiile tehnice, astfel că nu a încasat nici banii!

În prima parte a acestui an, în cartierele Romacril şi Centru Nord din oraşul Râşnov începeau lucrările de modernizare a unor parcuri, unul dintre obiective fiind ca locurile de joacă să respecte toate normativele în vigoare, de la piese de mobilier cu risc mic de accidentare, la aşternerea unui strat de tartan, care să prevină lovirea micuţilor care cad.


         Pentru realizarea lucrărilor a fost organizată o procedură de atribuire, în urma căreia a fost stabilit un constructor. Reprezentanţii primăriei au verificat lucrările, iar constatarea lor a fost că acestea nu au fost realizate conform specificaţiilor tehnice, motiv pentru care recepţia acestora nu a fost făcută şi nici plăţile nu au fost efectuate.


           „În aceste condiţii, am dispus constructorului să refacă suprafeţele respective astfel încât să corespundă cerinţelor. În cartierul Romacril a fost turnat un nou strat de tartan. Acelaşi lucru se va întâmpla şi în cartierul Centrul Nord”, a declarat primarul oraşului Râșnov, Liviu Butnariu.
Lucrările la cele două parcuri au fost realizate în cadrul unui proiect cu o valoare totală de 375.405 lei.

Parcuri moderne şi în alte zone ale oraşului


        Pe de altă parte, Liviu Butnariu a precizat că strategia Primăriei este că modernizeze toate parcurile din oraş. De altfel, el a precizat că a fost semnat deja un contract pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la parcul din cartierul ISR din Râşnov, investiţie ce se ridică la 435.534 de lei, cu tot cu TVA.


     „Urmează etapa de proiectare, apoi execuţia lucrărilor”, a precizat edilul.


      Totodată, Liviu Butnariu a afirmat că este în derulare licitaţia pentru parcul din cartierul Florilor 1, o investiţie estimată la 1.232.789 lei.

Comentarii

Ultimă oră