Sari la conținut

Construcția de case, aprobată doar după plantarea unor copaci

constructia-de-case-aprobata-doar-dupa-plantarea-unor-copaci

Consilierii locali din oraşul Ghimbav au probat la finele lunii februarie proiectul „Reconstrucţia ecologică”, potrivit căruia, cei care solicită eliberarea de autorizaţii de construire pentru locuinţe au obligaţia de a planta pomi fructiferi sau arbori.

Astfel, în urma aprobării proiectului, pentru fiecare casă care se va construi de acum înainte vor trebui plantaţi trei pomi fructiferi, în timp ce pentru blocurile de locuinţe care se vor construi în oraş vor trebui plantaţi câte un pom fructifer sau arbore de fiecare apartament.


De asemenea, companiile care îşi construiesc hale de producţie în zonă vor fi obligate să plateze câte un copac pentru fiecare sută de metri pătraţi construită.

În caz contrar, pentru persoanele fizice care nu respectă decizia aleşilor locali se va aplica o amendă de 1.000 de lei. Amenda pentru persoanele juridice este de 3.000 de lei.

Ionel Fliundra, viceprimarul oraşului Ghimbav, susţine că proiectul este unul bun pentru oraş care vizează creşterea calităţii aerului şi îmbunătăţirea calităţii vieţii.

Proiectul prevede ca în momentul în care firmele sau persoanele fizice solicită autorizaţia de construire să prezinte, pe lângă celelalte documente necesare, şi „un angajament de plantare a pomilor fructiferi sau a arborilor”.

Plantarea pomilor se va face fie pe domeniul privat al dezvoltatorului, fie pe domeniul public, în locaţii care vor fi identificate şi făcute publice de către Primăria Ghimbav. Pe domeniul public se are în vedere plantarea unor specii precum tei, salcâm, plop, fag, pin, stejar, mesteacăn, castan, platan, brad, gorun, pin sau alte plante ornamentale.

Comentarii

Ultimă oră