Sari la conținut

Consilierii județeni au dat bani pentru școlile speciale

consilierii-judeteni-au-dat-bani-pentru-scolile-speciale

Sedinţă extraordinară la Consiliul Judeţean Braşov. Consilierii au votat în unanimitate aprobarea de urgenţă a bugetelor a două şcoli speciale, una din Fărăgaş şi una din Victoria.
Dacă situaţia nu ar fi fost deblocată exista riscul ca profesorii şi copiii de aici să nu-şi primească drepturile. Săptămâna viitoare a fost programată o nouă şedinţă pentru împărţirea banilor veniţi de la Guvern din rectificarea bugetară.
Consilierii judeţeni au votat în unanimitate aprobarea bugetelor de venituri şi cheltuieli pentru Centrele Şcolare pentru Educaţie Incluzivă din Victoria şi Făgăraş.
„Aveam probleme în special cu bugetarea şcolilor speciale din Făgăraş şi Victoria. În acest moment aceste şcoli speciale erau în situaţia ca profesori să nu îşi mai primească salariile iar copiii care sunt cu probleme să nu şi mai primească drepturile cuvenite, ca urmare le-am aprobat de urgenţă bugetele ca să deblocăm situaţia, este vorba despre bugetul integral pe 2014” a declarat Mihai Popa, vicepreşedinte Consiliul Județean Brașov.
Săptămâna viitoare, pe data de 29 octombrie, urmează o sedinţă extrem de importantă, a mai precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Popa, întrucât s-au primit de la Guvern 9,6 milioane de lei pentru drumurile judeţene şi comunale din judeţ.
„Aceste sume vor fi repartizate atât localităţilor pentru drumurile comunale, cam 50% din aceşti bani o sumă de aproximativ 1 milion 500 vor fi păstraţi pentru deszăpeziri şi lucrări de întreţinere în luna decembrie diferenţa urmînd să fie alocată pentru reparaţiile la drumurile judeţene” a adăugat Mihai Popa, vicepreşedinte CJ Brașov.
De asemenea tot prin acestă rectificarea bugetară se vor aloca, în funcţie de priorităţi, pentru 25 de primării din judeţ aproximativ 2 milioane şi 100 de mii de lei, în special pentru arierate.

Comentarii

Ultimă oră