Sari la conținut

Conferința ,,Explorator în educație”, eveniment de formare pentru profesori

conferinta-explorator-in-educatie-eveniment-de-formare-pentru-profesori

Aflată anul acesta la prima ediție, Conferința ,,Explorator în educație” oferă oportunități de formare educațională, într-un mod interactiv și accesibil, pe parcursul unei zile întregi. Peste 100 de cadre didactice din județul Brașov și împrejurimi sunt așteptați să participe la șase traininguri ce explorează startegii și metode didactice inovatoare. Evenimentul are loc la Școala Gimnazială Sânpetru, începând cu ora 9, în data de 6 aprilie.


,,Explorator în educație” este o inițiativă dedicată comunității didactice, care asigură un context real de învățare și se concentrează să aducă un impact la nivel local. Scopul este acela de a oferi atât instrumente de lucru, cât și perspective integrate cu privire la cum poate fi activată învățarea la copii. Un eveniment creativ și accesibil, acesta vine ca răspuns al unei nevoi reale de formare continuă a cadrelor didactice din România și susține colaborarea la nivelul comunității de profesori din școli.


Cei opt traineri aparțin comunității alumnilor Teach for Romania și au experiență în zona de formare a cadrelor didactice și a lucrului cu copiii din zonele vulnerabile. Aceștia abordează teme importante în creșterea calității actului educational. Cultura învățării, școala familiei, autonomia în învățare, ABC-ul pedagogiei Montessori, literația sau gestionarea emoțiilor sunt subiectele de actualitate pe baza cărora s-au construit trainingurile. Fiecare atelier vine cu abordări practice, care pot fi integrate în activitatea de la clasă.


Dacă vă întrebați de ce să veniți la acest eveniment, iată ce zic o parte dintre trainerii noștri: „Suntem colegi și dorim să punem în comun tot ce am invățat și experimentat noi în legătură cu dărâmarea baricadelor între catedră și părinții copiilor din clasă. Pentru că e nevoie să vorbim deschis depre ce și cât putem face și despre cum am putea interveni. Suntem sigure că au existat momente când te-ai simțit în tabăra opusă, fie din calitatea de părinte, fie din cea de profesor și știm sigur, de asemenea, că ți-ai dori să experimentezi cât mai des ieșirea la liman prin vâslitul în aceeași barca și același sens cu toată lumea.”(Ioana Morar și Aura Popescu)


Acest proiect este susținut printr-un grant acordat de Teach for Romania alumnilor programului, conferința fiind implementată cu sprijinul Fundația Seeding Knowledge. Acest eveniment n-ar fi fost posibil fără implicarea partenerilor; Școala Gimnazială Sânpetru, Asociația EduConect, ABC-ul Nutriției, EduPedu și de sponsorii: Tymbark, La Fantana, Librăriile Cărturești, Editura Humanitas. Pentru mai multe detalii, accesați link-ul evenimentului: https://www.facebook.com/events/545171382661607/?active_tab=about .

Fundatia Seeding Knowledge a inițiat în 2016 programul de burse Viitor prin Educație pentru a contribui sustenabil la creșterea oportunităților educaționale. Printre alte proiecte ale fundației se mai numară si co-organizarea Festivalului Internațional de Educație – FIEdu din Ploiești, eveniment care a reunit în primii 2 ani peste 1000 de profesori, părinți și copii din întreaga țară.


Foarte activă în școlile din sistemul public de învățământ, Seeding Knowledge a demarat și proiecte precum Sănătatea pe bune și ABC-ul Emoțiilor, programe de training ce-și propun să formeze cadrele didactice pe diferite tematici conexe planului cadru prevăzut de Ministerul Educației.

Comentarii

Ultimă oră