Sari la conținut

În perioada 1- 4 septembrie, UNITER va organiza la Mangalia cea de a XIII-a ediţie a “Galei Tânărului Actor- HOP!”. Evenimentul îşi propune promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic de stat şi particular.

Gala este subordonată ideii de “alteritate”. Astfel, concurenţii vor prezenta o pledoarie despre şansa convieţuirii prin dialog, toleranţă şi acceptarea celuilalt. Participanţii au ocazia de a intra în contact cu profesionişti din lumea teatrului, de la directori de proiecte la regizori şi jurnalişti culturali. În plus, câştigătorii vor avea oportunitatea să fie protagoniştii unui spectacol de teatru produse de Societatea Română de Televiziune şi UNITER- Uniunea Teatrală din România.

Concursul se adresează actorilor care au absolvit facultatea, începând cu promoţia 2006. Pentru preselecţie, se va pregăti un recital individual, cu o durată maximă 15 minute, sau un rol în cadrul unor spectacole cu piese scurte- de până la 45 de minute.

Data limită de înscriere este 30 iunie 2010. Dosarul de aplicare va conţine un CV, o fotografie portret, o motivaţie şi titlul textului ales. Înscrierea se poate face şi prin adresa de e-mail doina@uniter.ro.

Preselecţia va avea loc în zilele de 15 şi 16 iulie, la Bucureşti.

“Gala Tânărului Actor-HOP!” este organizată de UNITER, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi Primăria Municipiului Mangalia.

Comentarii

Ultimă oră