Sari la conținut
concurs-de-educatie-rutiera

În data de 26 mai 2017, la Școala Gimnazială nr. 27 din mun. Brașov, va avea loc etapa județeană a concursului ”Educație rutieră - Educație pentru viață”, la care vor participa echipaje de la unități de învățământ gimnazial și liceal din județul Brașov.

Scopul acestui concurs, care se organizează an de an, atât la nivel județean cât și național, este acela de a forma un comportament rutier responsabil în rândul elevilor, pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație, în vederea prevenirii implicării acestora în accidente rutiere.

Probele constau în parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicicleta - în poligon, respectarea regulilor de circulație de către bicicliști - în parcul-școală și verificarea cunoștințelor privind normele rutiere prin completarea individuală a unui chestionar.

Competiția este organizată de Inspectoratul de Poliție al Județului Brașov împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov, iar echipa câștigătoare va reprezenta județul Brașov la faza națională, care se va desfășura în luna iulie 2017.

Chiar dacă regulile concursului spun că vor fi câștigători cei care au acumulat cel mai mare punctaj în urma parcurgerii probelor, în final toți participanții vor avea de  câștigat prin experiența și cunoștințele acumulate.

Comentarii

Ultimă oră