Sari la conținut

Concurs de Drone Racing și elicoptere radiocomandate, la Sânpetru - „Cupa Zizin”

concurs-de-drone-racing-si-elicoptere-radiocomandate-la-sanpetru-cupa-zizin

Aeroclubul Braşov „Iosif Șilimon” organizează concursul anual de Drone Racing și elicoptere radiocomandate, „Cupa ZIZIN”, ediția a V-a, eveniment ce se va desfăşura sâmbătă, 8 iulie 2017 și duminică, 9 iulie 2017, la Aerodromul Sânpetru.

Pasionații de aeromodelism din întreaga țară își dau întâlnire în acest week-end la Brașov. Sânpetru va fi gazda unui remarcabil spectacol aerian, o întrecere a dronelor de curse și a elicopterelor radiocomandate. Se vor prezenta atât zboruri de plăcere, cât și zboruri efectuate în cadrul unui program aerian complex, respectând grila de concurs.

Pe lângă concursul de pilotaj, aparatele de zbor înscrise în competiție vor fi evaluate și din punct de vedere al design-ului, de către o comisie de specialitate. Cele mai frumoase dintre ele vor fi premiate. Pe tot parcursul evenimentului, concurenții vor prezenta publicului machetele lor de zbor în sesiuni individuale de discuții.

„Cupa ZIZIN” a devenit o tradiție pentru Brașov, dezvoltându-se de la ediție la ediție. Anul trecut, în 2016, organizatorii au decis să răspundă unui trend actual și au creat o nouă categorie de concurs, cea dedicată dronelor de curse. În prezent, „Cupa ZIZIN” este unicul eveniment din România care adună laolaltă atât pasionații de Drone Racing cât și pe cei de elicoptere radiocomandate outdoor.

„Dacă până în 2015, Cupa ZIZIN era concursul de elicoptere radiocomandate outdoor, iată că acum avem parte și de o întrecere a dronelor de curse, o demonstrație a sportului viitorului. Pentru concurenți este un joc al minții. Drone Racing-ul este cu mult diferit de pilotarea dronelor obișnuite. Schemele sunt mult mai complexe, iar pilotarea lor are loc la o viteză foarte mare. Concurenții din această categorie sunt echipați cu ochelari FPV (first-person-view) ce le vor da senzația că se află în interiorul dronei. Pentru a menține siguranța participanților și a publicului, zona de concurs va fi delimitată”, a explicat Vasile-Petre Pop, profesor organizator și instructor de aeromodelism la Palatul Copiilor Brașov.

„Pentru mulți dintre concurenți nu este un simplu hobby. Au studiat mult și și-au proiectat singuri aparatele de zbor. Acum vor efectua acrobații cu elicopterele și dronele lor. Putem fi cu toții de acord că orice comandă greșită poate duce la pierderea aparatului. Vă așteptăm la Sânpetru să-i susținem împreună pe participanți”, declară Adrian Ștefănuță, Secretar de Concurs.

Aparatele de zbor înscrise în concurs sunt definite în conformitate cu Regulamentul Federației Aeronautice Internaționale, în vigoare.

Daca prima zi e concurs, sâmbătă, va fi destinată întrecerilor între dronele de curse, duminică, showul va cuprinde reprezentații ale elicopterelor în zbor.

„Cupa ZIZIN” se desfășoară la Aerodromul din Sânpetru (strada Preventoriului nr. 1), conform următorului program:

Sâmbătă, 8 iulie 2017:

10.00 – 12.00 Categoria Drone Racing. Setări și antrenamente

12.00 – 16.00 Categoria Drone Racing. Concurs

17.00 – 18.00 Categoria Drone Racing. Festivitatea de premiere

Duminică, 9 iulie 2017:

10.00 – 12.00 Categoria Heli. Antrenamente
12.00 – 14.00 Categoria Heli. Concurs. Manșa I
15.00 – 17.00 Categoria Heli. Concurs. Manșa a II-a
18.00 – 19.00 Categoria Heli. Festivitatea de premiere

Comentarii

Ultimă oră