Muzeul „Casa Mureşenilor” Braşov organizează şi în acest an, în lunile iulie şi august, programul de educaţie muzeală „Vacanţa artelor la muzeu”, ajuns la cea de-a XIII-a ediţie.

Programul se adresează copiilor cu vârste între 4 şi 14 ani, care vor fi împărţiţi în două grupe: 4-7 ani (cu 10 participanţi) şi 6-14 ani (formată din 25 de participanţi). Pentru grupa 4-7 ani, activităţile sunt programate în zilele de marţi şi joi, începând din 5 iulie, iar pentru grupa 6-14 ani – în zilele de miercuri, în luna iulie şi o parte din august, începând însă din 4 iulie.

Pe lângă gimnastică, socializare şi lectură, activităţile vor viza măsurile de prim ajutor în caz de caniculă, istoria vestimentaţiei în secolul al XIX-lea, istoria aviaţiei şi aeromodelism. Copiii vor participa şi la un curs de imprimare 3D.

Pentru grupa 4-7 ani propunerea este atelierul de litere şi poveşti „Trenuleţul literelor”, iar cei mari vor afla, între altele, şi cum trebuie montat un cort şi vor învăţa tehnici de supravieţuire în natură.

Mai mult, în 4 august va fi organizată o excursie tematică la monumentele naturii de la Racoş: Vulcanul stins, Coloanele de Bazalt, Lacul de Smarald, completată de o vizită la cetatea medievală şi activităţi dedicate Zilei Pietrei.

Astfel, părinţii şi copiii vor participa la primul concert din România susţinut într-un vulcan. Recitalul de muzică clasică face parte din proiectul „Vulcanul Racoşului – resursă de dezvoltare culturală” implementat de Asociaţia Carpaterra.

Participarea la fiecare atelier costă 5 lei pentru fiecare participant, iar înscrieri se pot face la telefon 0268 477 864.