Sari la conținut

Cvintetul vocal ANATOLY al Operei Brașov vă invită miercuri, 24 februarie 2021, de la ora 18.30, de Dragobete, online, LIVE, pentru un concert special – „Anatoly de Dragobete”!

Repertoriul prezentat va fi un mozaic de lucrări cu tematici ale dragostei, în diverse ipostaze: dragostea împlinită, dragostea ideală sau dragostea rănită. Din punct de vedere muzical, programul va acoperi o bogată paletă stilistică, de la piese renascentiste („Matona mia cara” - Orlando di Lasso, „Amor Vittorioso” - Giovanni Gastoldi), lucrări binecunoscute din repertoriul internațional („Chanson D'Amour” - Wayne Shanklin, „Ciao bella, ciao”, „Besame mucho”), va atinge zona musical-ului cu un fragment cântat în limba română din celebrul „West Side Story” de Leonard Bernstein și va ajunge până la lucrări din creația românească, cum ar fi „Floare albastră” de Vasile Spătărelu, pe versuri de Mihai Eminescu, sau trei aranjamente în primă audiție absolută, scrise special și dedicate Cvintetului Vocal ANATOLY de compozitorul Ioan Dobrinescu: „Inima-i un telefon”, „Iubesc femeia” și „Hai să ne-ntâlnim sâmbătă seara”.


„Concertul va fi transmis, online, în direct, pe pagina de Facebook a Operei Brașov și pe canalul oficial de YouTube și va putea fi vizionat gratuit!


Sâmbătă, 27 februarie 2021, de la ora 18.30, Opera Brașov transmite, online, pe canalul propriu de YouTube și pe pagina oficială de Facebook, Recitalul extraordinar cu prim-soliștii: Aurelia Florian – soprană, Carmen Topciu – mezzosoprană și Alexandru Aghenie – bariton, acompaniați la pian de Ovidiu Mezei. Prezentarea va fi făcută de solista Operei Brașov, Anda Pop, de această dată, într-o ipostază inedită.


Programul acestui eveniment muzical cuprinde pagini din opere complexe ale liricii universale, care au marcat istoria genului: „Adriana Lecouvreur” de F. Cilea, „Paiațe” de R. Leoncavallo, „L’Italiana in Algeri” de G. Rossini, „Evgheni Oneghin” de P.I. Ceaikovski, „Faust” de Ch. Gounod sau „Samson și Dalila” de C. de Saint-Säens.


Recitalul va fi transmis, online, pe pagina de Facebook a Operei Brașov și pe canalul oficial de YouTube și va putea fi vizionat gratuit!

Comentarii

Ultimă oră