Sari la conținut

Concert Simfonic pe muzica lui Brahms, la Filarmonica Brașov

concert-simfonic-pe-muzica-lui-brahms-la-filarmonica-brasov

Filarmonica Brașov, prezentă joi, 17 mai 2018, de la ora 19.00, la Sala Patria, concertul săptămânal, de la ora 19.00, care îi va aduce de această dată în faţa braşovenilor pe dirijorul Dumitru Goia şi violonista Simina Croitoru într-un Concert Simfonic în programul căruia se vor regăsi apreciate lucrări ale compozitorului romantic prin atitudine şi sensiblitate, J. Brahms: „Uvertura Tragică op . 81”, „Concert pentru vioară şi orchestră în Re major op. 77”, „Simfonia a IV-a în mi minor op. 98”.


  În acompaniamentul Orchestrei Simfonice, condusă de dirijorul DUMITRU GOIA, evoluează violonista SIMINA CROITORU.


    Brahms şi-a înscris numele în istorie ca autor de muzică de cameră, concertantă, simfonică, vocal-simfonică. Îl recunoaştem pe Brahms în compoziţiile de anvergură, impregnate de cerebralitate, dar şi în dansurile ungare pe care nici nu le-a încadrat în lista opusurilor sale. A fost un bun pianist, realizând premiera multor lucrări din creaţia sa. A lucrat cu unii dintre cei mai importanţi performeri ai timpul său. Multe din opusurile sale au devenit lucrări nelipsite din repertoriul de concert al zilelor noastre.

„Muzica lui nu este strălucitoare, ci adâncă, ea satisface spiritul. O muzică frumoasă, bogată şi abundentă, care este şi o şcoală fără egal pentru orice compozitor” a scris George Enescu în capitolul „Idolii mei” din cartea sa de amintiri. Brahms este adesea considerat atât un tradiţionalist, prin aspiraţia spre echilibrul şi proporţia formei, cât şi un inovator, romantic prin atitudine şi sensiblitate.

Spectacolul are loc la Sala „Patria” joi, 17 mai 2018, de la ora 19.00
   Biletele se pot procura de la Sala „Patria” (Bulevardul 15 Noiembrie, nr. 50A).

Comentarii

Ultimă oră