Sari la conținut

Concert simfonic extraordinar, joi, la Filarmonică

concert-simfonic-extraordinar-joi-la-filarmonica

Melomanii braşoveni sunt aşteptaţi, joi, 25 octombrie 2018, de la ora 19.00, la un concert simfonic extraordinar, la Sala Patria. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Hakan Sensoy (Turcia), iar solist invitat este violonistul Jarosław Nadrzycki (Polonia).

Programul cuprinde lucrări din G. Rossini – Uvertura la opera „Coţofana hoaţă”, N. Paganini – Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră în Re major op. 6 şi M. P. Musorgski – Suita simfonică „Tablouri dintr-o expoziţie”.

Violonist şi dirijor de renume mondial, Hakan Sensoy (născut în 1968) a absolvit Conservatorul de stat din Istanbul, în 1988. Încă din 1984 a început să concerteze atât în Turcia, cât şi în străinătate. Ca violonist, Sensoy şi-a continuat educaţia cu Trevor Williams, la Colegiul Regal de Muzică din Londra şi mai târziu cu violonistul şi pedagogul rus Victor Pikaisen, precum şi celebrul artist al statului turc, Ayla Erduran. De la primul său recital solo la vârsta de 13 ani, a apărut ca solist în unele dintre cele mai importante săli de concerte din Europa și Statele Unite, printre care Auditoriul din Louvre din Paris, Sala Smetana din Prag și Carnegie Hall și Centrul Lincoln New York. La vârsta de 16 ani a fost numit „Cel mai mare artist de succes al anului”, de către Asociaţia Filarmonica din Istanbul. Maestro Sensoy deține o diplomă de doctorat în muzică de la Universitatea Tehnică din Istanbul. În prezent este profesor de vioară la Conservatorul de Stat al Universităţii Tehnice din Istanbul.

Jarosław Nadrzycki (1984) s-a născut în Zagan (Polonia). La vârsta de 12 ani a debut cu Orchestra Conservatorului din Moscova. De atunci a devenit unul dintre cei mai promiţători virtuozi ai viorii din generaţia sa. Palmaresul său include numeroase premii, obţinute în diverse competiţii europene. Mentor i-a fost, între alţii, prof. Igor Petrushevsky. De-a lungul anilor, tânărul violonist a susținut mai multe concerte în săli europene şi nu numai.

Concertul se desfășoară cu „casa închisă”. Toate biletele au fost vândute!

Comentarii

Ultimă oră