Sari la conținut

Concert simfonic dedicat lui R. Strauss, la Sala Patria

concert-simfonic-dedicat-lui-r-strauss-la-sala-patria-

Joi, 8 mai 2014, la ora 19.00, Filarmonica Brasov sustine un concert simfonic care va celebra 150 de ani de la naşterea marelui compozitor R. Strauss.


Dirijor: JOZSEF HORVATH
Solist: VLAD RĂCEU - vioară
În program:
R. Strauss – Serenada pentru 13 sulfător
R. Strauss – Concertul pentru vioară şi orchestra op. 8 (primă audiţie)
F. Mendelssohn – Bartholdy – Simfonia a IV-a în La major op. 90 „Italiana”

József Horváth a început să studieze, încă de la vârsta de şase ani, vioara şi pianul. A absolvit secţiile de dirijat cor şi dirijat orchestră ale Academiei de Muzică „Gh. Dima” din Cluj, precum şi diverse cursuri de măiestrie.
József Horváth a abordat şi repertoriul de operă, a concertat cu numeroase orchestre din România şi a colaborat cu artişti consacraţi. A fost iniţiatorul şi Directorul Artistic al Festivalului comemorativ „Liszt 200”, în cadrul căruia au fost invitaţi ansambluri şi solişti de renume din România.

Vlad Răceu s-a remarcat încă din perioada studiilor preuniversitare la concursurile şi olimpiadele naţionale, dovadă fiind numeroasele premii obţinute, perfecţionându-se ulterior la diverse cursuri de măiestrie.
A susţinut turnee şi concerte în calitate de solist, în compania orchestrelor filarmonicilor din Satu Mare, Oradea, Botoşani, Craiova, Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi Sibiu.
A absolvit cu nota maximă Facultatea şi Masteratul din cadrul Academiei de Muzică „Gh. Dima”, în prezent activând ca doctorand şi cadru didactic la catedra de vioară.

*****
Preţul biletelor este de 20 lei, redus 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari, respectiv 10 lei.

*****
Programul agenţiei de bilete de la sala "Patria":
- luni, miercuri 12-15;
- marţi, joi 16-18;
- cu o oră înainte de concert.
- NU SE FAC REZERVĂRI!

Comentarii

Ultimă oră