Sari la conținut

Concert caritabil susţinut de Chilian la Braşov

Florin Chilian va susţine la Teatrul Sică Alexandrescu un concert caritabil pentru copiii defavorizaţi. La sfârşitul săptămânii, Universitatea Transilvania Braşov, în parteneriat cu Asociaţia Centrul Cultural Italian Braşov vă aşteaptă la Teatrul Sică Alexandrescu la spectacolul „O rază de speranţă”. Evenimentul se va desfăşura sâmbătă, 25 iunie, începând cu ora 17.00, la Teatrul Dramatic "Sică Alexandrescu". Invitat special este Florin Chilian, care va concerta timp de o oră şi jumătate, iar în deschidere vor susţine scurte recitaluri Cristina Enache şi Iolanda Moldoveanu.


Banii obţinuţi din donaţii vor fi dăruiţi micuţilor şi tinerilor de la Casa de Copii Sfântul Iosif din Odorheiul Secuiesc. Iniţiativa organizării spectacolului „O rază de speranţă” a venit din partea reprezentanţilor Universităţii Transilvania şi a celor din cadrul Asociaţiei Centrul Cultural Italian Braşov, după ce au vizitat Casa de Copii Sfântul Iosif din Odorheiul Secuiesc.
Educaţie sănătoasă. Aceştia au fost impresionaţi de ceea ce au descoperit acolo. „Eu zic că este o oază de educaţie sănătoasă. Mi-aş dori să văd în fiecare şcoală românescă educaţia pe care o primesc copiii de acolo, iar profesorii să nu uite că şi nişte copii care nu prea au Dumnezeu, în sensul că nu au pe nimeni aproape ci doar pe cei străini lor, au grijă de ei şi devin persoane de nădejde pentru viitorul României", ne-a spus Emil Stoica, prorector Universitatea Transilvania.
Orfelinatul care schimbă percepţiile. „Eu credeam că o să găsesc nişte copii trişti, dar în schimb situaţia este alta, chiar un miracol, pentru că aceşti copii sunt mereu cu zâmbetul pe buze, chiar dacă au suferit mult în viaţă. Pare chiar ireal", a spus Alessio Tomasi, preşedintele Asociaţiei Centrul Cultural Italian Braşov. Pentru că statul român nu îi ajută cu nici un leu pe cei peste 150 de copii de la centrul din Odorheiul Secuiesc, îngrijiţi fiind de măicuţe, reprezentanţii celor două instituţii braşovene s-au implicat de-a lungul anilor în mai multe activităţi de strângere de fonduri.
Chilian a insistat. Acum este rândul braşovenilor să aducă o rază de speranţă în viaţa tinerilor, cu ocazia spectacolului organizat de Teatrul Sică Alexandrescu susţinut de Florin Chilian. Artistul a acceptat invitaţia cu mare drag. „El a avut un trecut asemănător cu cel al copiilor care trăiesc în acestă instituţie şi astfel a fost uşor, sub acest aspect şi chiar el a insistat mult să vină la Braşov pentru că a înţeles din inimă că acesta este o iniţiativă interesantă", a mai spus Alessio Tomasi. Spectacolul va avea loc sâmbătă, 25 iunie, la Teatrul Dramatic, de la ora 17.00. Invitaţiile să găsesc la Casa de bilete a teatrului, dar şi la Librăria ST.O Iosif. Pentru o invitaţie se donează suma de 40 de lei.

Comentarii

Ultimă oră