Sari la conținut
concert-caritabil-la-centrul-cultural-reduta

12 artisti de exceptie se vor reuni la Brasov, vineri, 7 noiembrie 2014, orele 18:00 la Centrul Cultural Reduta pentru a oferi publicului un concert extraordinar.
Concert pentru Mihai este un spectacol eveniment sustinut de Alexandra Fits, Guido Van De Meent (Olanda), Cvartetul Gaudeamus, Cvintetul vocal Anatoly si Adrian Munteanu.
Prieteni ai lui Mihai, cei 12 artisti va invita sa luati parte la o seara speciala, emotionanta, dedicata unui baietel de 3 ani diagnosticat in noiembrie 2013 cu autism.

Evenimentul organizat cu o zi inaintea Sarbatorii Sfiintilor Arhangheli Mihail si Gavriil isi propune strangerea de fonduri care sa sustina terapia si demersurile de recuperare ale lui Mihai.

Biletele la concert au fost puse in vanzare la sediul Librariei Șt. O. Iosif Brașov (str. Muresenilor nr. 14) si la Centrul cultural Reduta Brașov (str. Apollonia Hirscher nr. 8).
Costul unui bilet este de 30 lei!
Autismul este o tulburare pervaziva de dezvoltare. Persoanele cu autism sunt foarte diferite, unele pot vorbi, altele nu; unele pot invata vizual, altele auditiv; unele pot fi sociabile, altele mai putin. Autismul nu se poate vindeca, dar cu interventie timpurie intensiva, copiii cu autism pot trai o viata independenta. 47% dintre copiii cu autism pot sa recupereze atat de mult incat sa nu poata fi deosebiti de ceilalti copii. Autismul se poate recupera prin interventie terapeutica ABA (Analiza Comportamentala Aplicata). Fara terapie, simptomele autismului şi comportamentele disfunctionale se agraveaza in timp. Din pacate, acesta interventie este de durata si foarte costisitoare. Costul unei astfel de terapii complete, in Romania, ajunge la 3.500 – 4.000 lei/lunar. In Romania, sunt aproximativ 30.000 de persoane care sufera de Tulburari din Spectrul Autismului. In lume, 1 baiat din 84 şi 1 fetita din 157 sufera de autism. Autismul poate sa apara in orice familie, indiferent de rasa, etnie, zona geografica, nivel de educatie.

Comentarii

Ultimă oră