Sari la conținut

Concert al orchestrei şcolii de muzică Bremen, la Biserica Fortificată din Vulcan

concert-al-orchestrei-scolii-de-muzica-bremen-la-biserica-fortificata-din-vulcan

Joi, 11 aprilie 2019, de la ora 18.00, la Biserica Evanghelică din Vulcan, tânăra orchestra de cameră a şcolii de muzică Bremen, Germania (JKO) va susţine un concert extraordinar de muzică clasică.


    JKO este compusă la momentul actual din aproape 30 de membri, cu vârste cuprinse între 13 şi 23 de ani. În afară de unul sau două concerte mari pe an, orchestra are deseori reprezentaţii sau concerte ori colaborări în cadrul unor evenimente desfăşurate de Primăria de la Bremen. În luna noiembrie 2018, orhestra a interpretat opera „Leichenoper”, a lui Christoph Schambach, operă ce va fi readusă din nou pe scena din Leipzig în iunie 2019.

 În fiecare an este organizată pentru membrii JKO o excursie în afara Germaniei sau chiar în afara Europei, iar concertul din Vulcan face parte dintr-un turneu, efectuat de tinerii muzicieni, în perioada 5-14 aprilie 2019, în Transilvania.

În această regiune, Orchestra va mai susţine 6 concerte, printre care şi în Mediaş sau Sibiu.

JKO a fost creată în anul 1962, de către Herbert Koloski, ca „Orchestra simfonică de tineret din Bremen”, orchestră ce a fost dirijată de el până la moartea sa, în anul 2001. De atunci și până în 2012, conducerea Orchestrei a fost preluată de Christine Schwarz. Din 2012, Martin Lenz a preluat orchestra, pe care o dirijează şi astăzi.

Comentarii

Ultimă oră