Sari la conținut

Trei agenţii fiscale din judeţul Braşov vor fi desfiinţate în urma unui ordin al ANAF care vizează agenţiile considerare “ineficiente”.

Potrivit preşedintelui DGFP Braşov, Dumitru Dumitrescu, agenţiile fiscale din Predeal, Hălchiu şi Prejmer se vor închide, iar 34 de angajaţi vor fi disponibilizaţi sau redistribuiţi.

Mai mult online

"Probabil că nu vor fi foarte mulţi salariaţi disponibilizaţi pentru că există posibilitatea să lucreze în alte agenţii fiscale din judeţ, cu un volum mai mare de lucru. În câteva zile vom şti exact situaţia pentru că acum încă se lucrează la schema de personal", a spus Dumitrescu, citat de România Liberă. Acesta a precizat că se va introduce un sistem de informatizare astfel încât personalul de la ghişeu să fie înlocuit treptat, cel puţin pentru plata impozitelor. DGFP Braşov are 786 de posturi în schema de personal, în urma reorganizării urmând a rămâne doar 688.

Distanţe mai mari în Covasna

În judeţul vecin vor fi desfiinţate administraţiile financiare din oraşele Întorsura Buzăului şi Covasna, unde lucrează 30 de oameni, care vor fi mutaţi la unităţile din Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc. Adjunctul şefului DGFP Covasna, Petre Bularca, recunoaşte însă că această schimbare va avea un impact şi asupra contribuabililor, care vor fi nevoiţi să se deplaseze 30-40 de kilometri, până la Sfântu Gheorghe sau Târgu Secuiesc.

Alţii reacţionază

Nu toate adminsitraţiile locale privesc placid deciziile ANAF. Reprezentanţii primăriei Simeria din judeţul Hunedoara vor ataca în instanţă decizia considerând-o nelegală. "De asemenea, vom înainta o plângere şi la ANAF, deoarece desfiinţarea Administraţiei Fiscale din oraş aduce mari prejudicii populaţiei, agenţilor economici şi instituţiilor publice"", a spus primarul localităţii, Petru Păun Jura.

Comentarii

Ultimă oră