Sari la conținut

Competiții internaționale de sărituri cu schiurile la Râșnov

competitii-internationale-de-sarituri-cu-schiurile-la-rasnov

Iubitorii săriturilor cu schiurile vor avea parte în această săptămână de trei competiții la Complexul de Trambuline de pe Valea Cărbunării din Râșnov.


  Săritori cu schiurile din țări din întreaga lume se vor afla la Râșnov în perioada 20 - 24 septembrie 2017 unde, sub egida Federației Internaționale de Schi, vor fi organizate trei competiții internaționale pe trambulinele de la Complexul Sportiv de pe Valea Cărbunării.

În premieră pentru România, la complexul de pe Valea Cărbunării vor avea loc etape de Cupă Continentală la sărituri, eveniment precedat de Carpat Cup şi FIS Cup.

Carpat Cup, Fis Cup și Cupa Continentală – Masculin au revenit spre organizare Federației Române de Schi Biatlon, care este pregătită ca în 2018 să aducă în România cea mai importantă competiție masculină de vară, Cupa Mondială, la care evoluează cei mai titrați săritori cu schiurile din lume și care atrage anual sute de mii de spectatori din toate colțurile lumii.


   La cele trei competiții s-au înscris până acum circa 70 de săritori cu schiurile din SUA, Japonia, Austria, Canada, Ucraina, Slovenia, Slovacia, Cehia, Kazahstan, Turcia, Letonia, Estonia, Bulgaria, Georgia, Ungaria, România.

Țara noastră va fi reprezentată de Dana Haralambie, Carina Militaru, Daria Chindriș, Diana Trâmbițaș, Eduard Torok, Florin Feroiu, Iulian Pîtea, Daniel Cacina, Radu Păcurar, Mihnea Spulber, Farkas Hunor, Andrei Feldoreanu, Sorin Mitrofan, Benedek Lorand, Mario Butnaru, Mircea Jipescu, Radu Ardelean, Denis Butaru, Alexandru Ruceanu și Alexandru Folea.


   Cele trei competiții au fost precedate de o tabără de pregătire internațională, organizată sub egida federației intenaționale la care au participat sportivi din 8 țări, Complexul sportiv de pe Valea Cărbunării de la Râșnov devenind deja un punct important de întâlnire, pentru astfel de evenimente, al săritorilor cu schiurile din întreaga lume.

„Râșnovul a devenit unul dintre locurile importante ale lumii săriturilor cu schiurile. Începem de miercuri cu etapa de «Carpat Cup», după care vom continua cu FIS Cup și Cupa Continentală. Este prima oară când organizăm o astfel de competiție a băieților, pentru a demonstra că avem capabilitatea de a susține și etape de Grand Prix, Cupa Mondială de vară. Noi vom face tot ce putem pentru a ne ridica la nivelul unei etape de Cupa Mondială din punct de vedere organizatoric. Vom avea trei reprezentanți, pe Pâtea, Török și Mitrofan. Sper că se vor califica în manșele secunde și vor acumula puncte care să le asigure calificarea în Cupa Mondială”, a declarat Puiu Gaspar, secretarul general al Federației Române de Schi Biatlon.

..................................................................................................................................................................


 Programul celor trei competiții:

20 Septembrie 2017 - Carpat Cup
21-22 Septembrie 2017 - FIS Cup
23-24 Septembrie 2017 - Continental Cup



   Miercuri 20 septembrie 2017 – Carpath Cup (feminin și masculin)

- ora 14.00 (trambulina HS 71m) – săritura de probă (feminin și masculin)
- ora 15.00 (trambulina HS 71m) – săritura de concurs (feminin și masculin)

Joi 21 septembrie 2017 – FIS Cup (feminin și masculin)

- ora 10:30 (trambulina HS 100 m) – săritura de probă (feminin)
- ora 11 (trambulina HS 100 m) – Manșa I + Manșa a II-a (feminin)
- ora 14:30 (trambulina HS 100 m) – săritura de probă (masculin)
- ora 15:30 (trambulina HS 100 m) – Manșa I + Manșa a II-a (masculin)

Vineri 21 septembrie 2017 – FIS Cup (feminin și masculin)

- ora 9:30 (trambulina HS 100 m) – săritura de probă (feminin)
- ora 10:30 (trambulina HS 100 m) – Manșa I + Manșa a II-a (feminin)
- ora 13 (trambulina HS 100 m) – săritura de probă (masculin)
- ora 14 (trambulina HS 100 m) – Manșa I + Manșa a II-a (masculin)

Sâmbătă 23 septembrie 2017 – Continental Cup (masculin)

- ora 14:30 (trambulina HS 100 m) – sărituri de probă (două runde)
- ora 16:30 (trambulina HS 100 m) – Manșa I + Manșa a II-a

Duminică 24 septembrie 2017 – Continental Cup (masculin)

- ora 10 (trambulina HS 100 m) – săritura de probă
- ora 11 (trambulina HS 100 m) – Manșa I + Manșa a II-a

Comentarii

Ultimă oră