Sari la conținut

Compania Naţională de Investiţii va construi noul pod peste Olt de la Comăna

compania-nationala-de-investitii-va-construi-noul-pod-peste-olt-de-la-comana

În luna august va fi semnat contractul de finanţare!

Primarul comunei Comăna, Viorel Grusea, a anunţat că noul pod de peste râul Olt, care face legătura între localităţile Comăna şi Crihalma va fi construit de Compania Naţională de Investiţii.

„Am fost prezent la Bucureşti la Compania Naţională de Investiţii, instituţie căreia ţin să îi mulţumesc pentru faptul că într-un timp foarte scurt a înţeles situaţia disperată în care se află comuna noastră şi prin urmare, s-a hotărât aprobarea finanţării şi semnarea contractului de execuţie a lucrării podului în cursul lunii august”, susține edilului.

Până în luna martie a acestui an, între localităţile Comăna şi Crihalma era un pod de lemn, vechi de peste 50 de ani. În timpul inundaţiilor din 15 martie, podul a fost grav avariat din cauza „barajului de gunoaie”, astfel că circulaţia rutieră pe acesta a fost interzisă. Totuşi, pe acest pod mai treceau pietonii şi bicicliştii. Ulterior, în 30 iunie 2018, podul a fost luat complet de ape, astfel că în acest moment, locuitorii de peste Olt mai pot „trece” apa, doar dacă fac un ocol de peste 30 de kilometri, prin Ungra şi Rupea Gară.


    Pentru repararea sau refacerea podului, au fost transmise adrese la Guvernul României încă din luna martie, iar după data de 30 iunie 2018 s-a revenit cu noi solicitări în acest sens, care au vizat construirea unui pod.

Pentru proiectul noului pod, Consiliul Judeţean Braşov (care are în administrare drumul dintre Comăna şi Crihalma) a realizat un studiu de fezabilitate, document conform căruia, valoarea lucrărilor la noul pod este estimată la suma de 22,5 milioane de lei, cu tot cu TVA.

Comentarii

Ultimă oră