Sari la conținut

Compania Apa Brașov vrea să atragă încă 105 milioane de euro din fonduri structurale

compania-apa-brasov-vrea-sa-atraga-inca-105-milioane-de-euro-din-fonduri-structurale

După ce a accesat aproximativ 240 de milioane de euro din fonduri europene în ultimii zece ani pentru reabilitarea sistemului de furnizare a apei în județul Brașov, Compania Apa Brașov vrea să depună un nou proiect de finanțare din fonduri structurale în valoare de 105 milioane de euro prin intermediul Programului Operațional Infrastructură de Mediu (POIM). Consilierii județeni brașoveni au aprobat ieri Master Planul județean pentru sectorul de apă și apă uzată, scrie bizbrasov.ro.
     Doru Şopterean, director Programe Externe în cadrul Companiei Apa Braşov, a declarat că din acești bani 34 de milioane de euro vor fi folosițI pentru realizarea unui sistem modern de alimentare cu apă șI de canalizare în orașul Săcele, care până anii trecuțI folosea un alt operator de servicii de apă. „Sunt zone din Săcele care nu au apă curentă sau unde apa se dă cu program, iar în alte zone nu există serviciu de canalizare”, a explicat Șopterean. Alte 25 de milioane de euro ar urma să fie folosițI pentru modernizarea sistemului din câteva cartiere din Brașov, care nu au fost prinse în fostele proiecte care au obținut finanțare din partea Comisiei Europene.
     Investițiile prioritare propuse, aprobate de CJ Brașov ieri, vizează îmbunătățirea indicatorilor de performanță prin creșterea gradului de acoperire a rețelelor de apă/canalizare prin extinderea rețelelor de distribuție șI creșterea procentului de conectare a populației, reducerea pierderilor de apă, implicit al volumului de apă până la o valoare admisibilă de funcționare a sistemului, precum șI îmbunătățirea managementului energetic.

Comentarii

Ultimă oră