Sari la conținut
compania-apa-a-anuntat-santierele-din-2020

Iuliu Maniu, 15 Noiembrie, Saturn, Lucian Blaga, Petru Rareş - în municipiul Braşov. Investiţii în pregătire şi în judeţ: Săcele, Codlea, Ghimbav, Rupea, Prejmer, Hărman, Sânpetru, Bod, Feldioara, Hălchiu Moieciu, Hoghiz!

Compania Apa Braşov a prezentat miercuri (18 decembrie 2019) bilanţul proiectelor implementate în anul 2019, atât cu finanţare europeană, cât şi cu finanţare proprie, dar a prezentat şi planurile pentru anul 2020.


  Astfel, pentru anul viitor, compania Apa a programat lucrări de modernizare a reţelei de apă pe străzile Iuliu Maniu, 15 Noiembrie, Saturn, Lucian Blaga, Petru Rareş, termenul de finalizare a proiectului fiind iunie 2020.

Lucrările amintite fac parte dintr-un contract mai amplu, cu finanţare europeană, în valoare totală de 19.240.382 de lei (cu tot cu TVA) ce vizează lucrări de reabilitare şi extinderea reţelelor de distribuţie apă potabilă şi canalizare în Braşov şi Săcele.


  Prin acest proiect, anul acesta au fost realizate lucrări la 10,21 km de reţea de apă şi canalizare, din care 2,8 km reprezintă reţea înlocuită. Prin acest proiect a fost realizată interconectarea rezervorului de Apă din Dealul Melcilor cu cel din Poiana lui Lupan. De asemenea, au fost încheiate lucrările pe străzile Carierei, Avram Iancu, A.I. Cuza, Castanilor, Barbu Lăutaru, Nicolae Titulescu. Valoarea lucrărilor până în prezent este de 9,54 milioane de lei.


  De altfel, anul acesta, cu finanţare europeană au fost realizate lucrări în valoare totală de 22,89 milioane de lei, în mai multe localităţi deservite de operator.


  Tot în 2019, din fonduri proprii, Compania Apa a realizat lucrări de modernizare şi extindere a reţelelor, valoarea totală a proiectelor fiind de 18,65 milioane lei.

Compania va încerca să obţină o finanţare europeană de 157 milioane de euro

Purtătorul de cuvânt al Companiei Apa Braşov, Alina Bălătescu, a anunţat ieri că, împreună cu un consultant de specialitate, operatorul regional de apă pregăteşte dosarul pentru obţinerea unei finanţări europene prin Programul Operaţional Infrastructura Mare pentru lucrări de modernizare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare din mai multe localităţi din judeţ. „Până în luna martie 2020 vor fi obţinute toate avizele, cu excepţia acordului de mediu, a cărui procedură implică etape obligatorii de parcurs, ce vor dura până în luna mai 2020. Estimăm că, până la sfârşitul anului viitor, vor fi finalizate şi aprobate de finanţator toate documentaţiile tehnico-economice pentru proiect, va fi aprobată finanţarea şi, într-un cadru optimist, va fi licitată o parte din contractele cuprinse în strategia de achiziţii”, a declarat Alina Bălătescu.

Prin acest contract, a cărui valoare este estimată la 157 milioane de euro, ar urma să se realizeze lucrări în oraşele Braşov, Săcele, Codlea, Ghimbav şi Rupea, dar şi în comunele Prejmer, Hărman, Sânpetru, Bod, Feldioara, Hălchiu Moieciu şi Hoghiz.

Pe lângă extinderea reţelelor, proiectul mai prevede şi realizarea unei staţii de tratare a apelor uzate la Moieciu.

Comentarii

Ultimă oră