Sari la conținut

Expoziţie itinerantă de fotografie: „Comorile României”, la Centrul Cultural Reduta

comorile-romaniei-la-centrul-cultural-reduta

Până în 11 septembrie 2018, braşovenii sunt aşteptaţi să vadă, la Centrul Cultural Reduta, „Comorile României”, o expoziţie itinerantă de fotografii realizate de Ilie Tudorel, din Baia Mare.

Dedicată Centenarului Marii Uniri, expoziţia reuneşte 70 de fotografii, unele de mari dimensiuni, prezentând cele mai valoroase locaţii, monumente sau sit-uri arheologice ale patrimoniului tangibil recunoscute pe plan mondial (aflate pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO): fortăreţe dacice din Munţii Orăştie, biserici de lemn din Maramureş, biserici pictate din nordul Moldovei, sate cu biserici fortificate din centrul Transilvaniei, centrul istoric al oraşului Sighişoara şi Mănăstirea Hurezi.

În imagini mai este prezentat şi patrimoniul natural din România - locaţii aflate pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO: Delta Dunării, pădurile primare şi bătrâne de fag din Carpaţi (Strâmbu-Baiuţ şi Groşii Ţibleşului).

Expoziţia de artă fotografică „Comorile României” este o expoziţie-eveniment care îşi propune să promoveze în rândul iubitorilor de cultură din ţară şi din străinătate cele mai importante valori ale patrimoniului cultural din România.

Turneul naţional al expoziţiei va parcurge toate regiunile istorice ale României, până în prezent expoziţia fiind expusă în regiunile Banat, Bucovina, Crişana, Maramureş ,Oltenia şi Transilvania, în muzee şi alte instituţii de cultură.

Comentarii

Ultimă oră