Sari la conținut

„Colegiul Tehnic Simion Mehedinți” din Codlea a sărbătorit 90 ani de existență

colegiul-tehnic-simion-mehedinti-din-codlea-a-sarbatorit-90-ani-de-existenta

Eveniment important pentru fostul Liceu de Chimie din Codlea, actualmente „Colegiul Tehnic Simion Mehedinți”.

Înființat în urmă cu 90 ani, liceul a servit în principal ca „materie primă” pentru intreprinderea COLOROM CODLEA, pregătind specialiști în domeniu, având cursanți în învățământul de zi, seral și școală profesională, dar și școală de maiștri.

După anii 90, instituția de învățământ și-a diversificat specialitățile și a performat, adaptându-se noilor cerințe.

La evenimentul care a marcat cei 90 ani de existență (festivitate care a avut loc la startul week-end-ului ce a trecut), au fost prezenți foști directori ai liceului, profesori pensionați, foști elevi și absolvenți ai școlilor de maiștri.

S-au oferit diplome, flori, au curs lacrimi de bucurie și emoție.

Din partea administrației au fost prezenți primarul Cătălin Muntean și viceprimarul Mihai Cîmpeanu. Venind dintr-o generație cu mult mai tânără, fost elev al Liceului de Chimie, Primarul a ținut să apreceize momentul și pe pagina sa de facebook: „La împlinirea a 90 de ani a Colegiului Tehnic ”Simion Mehedinți”, mi-am reamintit cu plăcere de anii de liceu și de profesorii care mi-au îndrumat pașii. M-am bucurat să îmi revăd dascălii pe care i-am asigurat că, în ceea ce mă privește, învățământul codlean și educația tinerei generații va fi mereu o prioritate pentru administrația locală”.

Elevii actuali ai Colegiului au pregătit momente artistice deosebite pentru invitați.

A fost un eveniment plin de reale emoţie pentru toţi cei prezenţi.

Sursa: codlea-info.ro

Comentarii

Ultimă oră