Sari la conținut

Codlenii, amendaţi cu 5.000 de lei pentru proteste

Aproximativ 200 de codleni au participat sâmbătă la un protest faţă de tergiversarea redeschiderii spitalului din localitate, potrivit erwinalbu.blogspot.com . Comemorând "7 luni de la primul protest, 5 luni de la sistarea finanţării, o lună de la decizia favorabilă a instanţei de redeschidere a spitalului", cetăţenii şi-au exprimat public nemulţumirea cu privire la toată degringolada redeschiderii spitalului şi la lipsa de implicare a autorităţilor scandând: "Ruşine","Mincinoşii", "Demisia", "Hoţii".

O nouă amendă. Cum Primăria Codlea nu a dat autorizaţie pentru protest, organizatorul Erwin Albu a fost amendat cu 5.000 de lei. Amenda aceasta se adaugă celorlalte amenzi în cuantum de 4.500 de lei aplicate de Jandarmerie în urma manifestaţiilor pentru redeschiderea spitalului, precum şi dosarelor penale deschise în urma tuturor protestelor din acest an.

Amenzi de intimidare. "Consider aceste amenzi o încercare a autorităţilor de a intimida şi bloca demersurile noastre civice. Refuzul primarului Alexandru Popa de a ne acorda autorizaţii pentru manifestaţii este o faptă laşă şi ruşinoasă, care încalcă grav dreptul constituţional la liberă exprimare şi la manifestare. Nu este prima dată când ni se refuză ostentativ şi ilegal acest drept. Pentru aceasta voi depune o plângere penală de abuz în serviciu împotriva domniei sale. Dacă amenda de 2.000 de RON pentru blocarea DN1 mi-am asumat-o, ca şi dosarul penal în acel caz, ajungându-ne cuţitul la os şi dorind să tragem un semnal de alarmă, fiind disperaţi că nimeni nu ne bagă în seamă şi că suntem batjocoriţi de autorităţi, celelalte amenzi le-am contestat, deoarece le consider un abuz din partea autorităţilor. Iar dacă privim cunatumul ultimei amenzi de 5.000 de lei, atitudinea autorităţilor devine şi mai clară" a declarat Erwin Albu, fost consilier local.


Codlenii vor participa luni, la ora 14, la şedinţa extraordinară a CL Codlea, pentru a determina aleşii să-şi asume un termen clar al redeschiderii Spitalului Codlea, ori să îşi dea demisia.

Comentarii

Ultimă oră