Sari la conținut
cod-galben-de-vijelii-in-brasov

Admnistratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare cod galben de vijelii pentru majoritatea judetelor tarii, care va intra in vigoare in aceasta noapte.

Atentionarea este valabila marti, de la ora 03:00 pana la ora 23:00. In cele mai multe dintre regiunile tarii se vor semnala ploi insemnate cantitativ si instabilitate atmosferica accentuata.

Din noaptea de luni spre marti pana in prima parte a noptii de marti spre miercuri, instabilitatea atmosferica va fi accentuata, la inceput in vestul tarii, apoi si in celelalte zone.

Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua trecator aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25-30 l/mp si izolat 50-60 l/mp.

In plus, manifestari de instabilitate atmosferica se vor semnala si in regiunile sudice si sud-estice in seara zilei de marti si in primele ore ale noptii.

Cele 29 de judete afectate de codul galben sunt Alba, Arges, Arad, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Buzau, Cluj, Caras-Severin, Covasna, Dambovita, Gorj, Hunedoara, Harghita, Iasi, Mehedinti, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Salaj, Satu Mare, Suceava, Timis, Valcea si Vrancea.

Comentarii

Ultimă oră