Sari la conținut
cod-galben-de-inundatii-(1)

Hidrologii au emis, luni, noi atenționări cod galben de inundații, valabile în următoarele opt ore, în șase bazine hidrografice, de pe raza județelor Brașov, Buzău, Covasna și Prahova, potrivit mytex.ro.


      Conform Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, până la ora 22.00, se vor consemna viituri rapide și torenţi, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, pe afluenții Oltului — aferenți sectorului aval Sfântu Gheorghe — amonte S.H. Feldioara (județele Covasna și Brașov), pe afluenții Buzăului — aferenți sectorului amonte S.H. Măgura și Slănic — bazin superior (județele Brașov, Covasna și Buzău) și pe râurile mici din bazinele hidrografice Prahova — bazin superior, Doftana — bazin superior și Teleajen — bazin superior (județul Prahova).


    Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor  mai precizează că fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinele superioare ale râurilor Tărlung, Bâsca Mare și Slănic, potrivit Transilvania Expres.


     Atenționările au fost transmise către Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Olt, Ialomița, Buzău, respectiv Sistemele de Gospodărire a Apelor din Covasna, Brașov, Buzău și Prahova, scrie presa locală.

Comentarii

Ultimă oră