Sari la conținut

Deja celebra alpinistă din Râşnov Crina Coco Popescu, în vârstă de numai 15 ani, va încerca doborârea recordului mondial la alpinism.
La Polul Sud. Tânăra va pleca în ajunul Crăciunului într-o expediţie în care-şi propune să cucerească Mount Vinson, cel mai înalt munte din Antarctica şi vulcanul Mount Sidley, un loc în care n-a mai ajuns niciun alpinist până în prezent. Dacă reuşeşte, Coco şi-ar putea denumi un vârf montan după numele ei.
Programul expediţiei. Echipa multinaţională va pleca de la baza internaţională Patriot Hill, din Antarctica. Alpiniştii şi-au programat să atingă vârful Vinson pe 6-7 ianuarie, după care se vor întoarce la bază. Pe 11 ianuarie vor începe escaladarea celui mai înalt vulcan de pe continentul polar, Mt Sidley (4.181 m), pe care ar trebui să-l cucerească pe 17 ianuarie.
De Cartea Recordurilor. Tot echipamentul său cântăreşte 30 de kilograme şi este proiectat special să reziste la temperaturi de sub -30 de grade Celsius. Dacă expediţia va reuşi, Coco va intra în cartea recordurilor ca prima femeie pe Mt Sidlei şi singura femeie din lume care a terminat circuitul 7 Vulcanoes. Deocamdată, Coco este cea mai tânără alpinistă din lume.

Comentarii

Ultimă oră