Sari la conținut

Coadă mare la Bursa locurilor de muncă, dar puține angajări concrete

coada-mare-la-bursa-locurilor-de-munca-dar-putine-angajari-concrete

Coadă mare la Bursa locurilor de muncă. Puţini aleşi în realitate! Mulţi brașoveni s-au prezentat pentru ştampila „refuzat de angajator”


   84 de firme braşovene au oferit, vineri, 12 aprilie 2019, la Bursa generală a locurilor de muncă, 2.005 locuri de muncă pentru persoanele aflate în şomaj sau care vor o schimbare în carieră.

„100 de locuri de muncă erau pregătite pentru cei cu studii superioare. De asemenea, îşi puteau găsi locuri de muncă şi persoanele cu studii medii şi cei care au terminat 8 clase”, a informat directorul AJOFM Braşov, Liliana Dragomir.

Mulţi dintre cei care au venit la această bursă au făcut-o doar pentru viza pe carnetul de şomer, însă au existat şi persoane care îşi doresc cu adevărat să muncească.

În condiţiile actualei crize a forţei de muncă, angajatorii profită de orice oportunitate să-şi găsească oamenii de care au nevoie.


  „Este o bună oportunitate pentru orice companie să facă angajări. Am găsit economişti, stivuitorişti, chiar mă bucur că am venit aici, la bursă”, a declarat reprezentantul unei firme din Hărman.

Participarea la bursă este condiţie obligatorie pentru obţinerea vizei de către şomeri, astfel că numărul de persoane care au venit la Casa Armatei este foarte mare.

Unii angajatorii spun, însă, că rezultatele acestor burse nu sunt la fel de bune precum cele ale târgurilor private.

Comentarii

Ultimă oră