Sari la conținut

CNADNR a anulat licitaţia pentru lotul Comarnic-Predeal

cnadnr-a-anulat-licitatia-pentru-lotul-comarnicpredeal

Compania Naţională de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi (CNADNR) a anulat licitaţa pentru construcţia lotului Comarnic-Predeal al autostrăzii Comarnic-Braşov, întrucât a primit oferte inacceptabile şi/sau neconforme, potrivit unui anunţ al companiei postat pe site-ul propriu.

Singura firmă care a depus oferte pentru acest lot este Spedition UMB şi a avut o valoare de 152 milioane lei. Valoarea estimată a contractului în anunţul de licitaţie era de 166,85 milioane lei fără TVA, iar oferta a fost depusă în luna octombrie. „Procedura de atribuire (...) a fost anulată de autoritatea contractantă, întrucât potrivit Raportului procedurii aprobat de Directorul General, oferta prezentată de Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L.- S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. a fost declarată de comisia de evaluare neconformă, ofertantul nerăspunzând la solicitarea de clarificări a comisiei de evaluare”, se arată într-un comunicat de presă al CNADNR. Pe de altă parte, Compania spune că evaluează cele 10 oferte depuse de către constructori pentru cel de-al doilea sector, respectiv Predeal - Cristian şi drumul de legătură în cadrul tronsonului Comarnic-Braşov (Autostrada Bucureşti - Braşov), a anunţat ieri compania, într-un comunicat de presă. Loturile 3, 4 şi 5 nu au momentan studii de fezabilitate, care sunt în prezent revizuite.

După ce a picat concesiunea cu consorţiul format din Strabag, Vinci şi Aktor pentru realizarea în regim de parteneriat public-privat a autostrăzii Comarnic-Braşov, autorităţile au scos din nou la licitaţie autostrada vara trecută, doar pentru capetele şoselei, nu şi pentru porţiunea care traversează efectiv munţii. Este vorba despre 4 km dinspre Comarnic spre Predeal si circa 6 km dinspre Râşnov spre Cristian (Braşov). Durata contractului aferentă celor două loturi este de 72 de luni, din care 24 de luni perioadă de proiectare şi execuţie şi 48 luni perioadă de garanţie a lucrărilor, finanţarea proiectului urmând a fi realizată din fonduri de la Bugetul de Stat şi/sau alte surse legal constituite", anunţa, în iulie, CNADNR. Sursa www.economica.net.

Comentarii

Ultimă oră