Sari la conținut
clubul-olimpic-brasov-a-implinit-30-de-ani-

Înfiinţat la data de 9 Mai 1990, la iniţiativa unor personalităţi de seamă ale sportului braşovean, dintre care se pot aminti: Dumitru Popescu Colibaşi, Mihai Bâră, Dumitru Furnică, Dan Vintilă, Teodor Verdeş, Virgil Ludu, Petre Dumitrescu, Dincă Alexandru, Clubul Olimpic Braşov a fost o premieră naţională, unicat în domeniu, cu activităţi de rezonanţă pe plan sportiv şi ideatic, având ca principală misiune implementarea valorilor sportive şi a filozofiei olimpismului în principii de viaţă, aducerea lor în realitatea zilei de astăzi.


  De-a lungul celor 30 de ani, Clubul Olimpic s-a implicat în organizarea a numeroase activităţi: work-shopuri; emisiuni radio şi TV, acţiuni de promovare a olimpismului în şcoli, analize pe ramuri de sport, reamenajarea Muzeul Sportului Transilvănean, expoziţii itinerante, prezentare a personalităţilor sportive, prezentare de cărţi sportive; festivităţi omagiale şi in memoriam, simpozioane, comunicări ştiinţifice, activităţi sportive, crosuri, ştafete, triatlon, concursuri şcolare.


      „În perioada de grea încercare prin care trecem, ne propunem să ajutăm la redimensionarea rolului educativ al Olimpismului, prin formarea de abilităţi de autonomie, de prevedere a schimbării şi adaptare la noile realităţi şi transformări socio–economice, prin adoptarea unor programe eficiente, care să neînveţe cum să ne apărăm pe noi şi comunitatea noastră de pericolele care ne ameninţă. Ne dorim să ne implicăm activ în campanii de respectare a sănătăţii, securităţii şi inetereselor sportivilor, a mediului înconjurător, dar să luptăm şi pentru păstrarea principiului stabilităţii, continuităţii şi universalităţii Jocurilor Olimpice. La ceas aniversar, dorim să ne reînnoim angajamentul în favoarea promovării valorilor culturale, etice şi educative olimpice, a unui stil de viaţă sănătos, prin mijlocirea sportului practicat, a unei atitudini paşnice, demne, cu integritate, respect şi fair-play”, a precizat, la ceas aniversar, preşedintele Clubului Olimpic Braşov, prof. dr. Carmen Gugu-Gramatopol.

Comentarii

Ultimă oră