Sari la conținut

Clase de educatori la Liceul Pedagogic din Braşov

clase-de-educatori-la-liceul-pedagogic-din-brasov

În anul şcolar 2013-2014, cei care îşi doresc o carieră în învăţământ vor avea şansa să urmeze cursurile de specialitate la Liceul Andrei Mureşanu. În cadrul filierei vocaţionale profil pedagogic se va înfiinţa o clasă cu specializarea educatori-puericultori. Mai exact, aceste persoane vor urma cursurile liceului Andrei Mureşanu, iar apoi vor putea preda copiilor cu vârste de până la 3 ani, fără a mai fi nevoiţi să urmeze cursurile unei instituţii de învăţământ superior.  
“Consider că este o specializare binevenită, iar elevii care vor finaliza această specializare se pot angaja pentru îngrijirea copiilor care au vârste între 0 şi 3 ani” a declarat  Nicolae Cioc, directorul liceului Andrei Mureşanu Braşov.
O altă specializare ce va funcţiona din anul şcolar 2013-2014 va fi cea de învăţători educatori, unde deja se ştie ce probe de aptitudini vor susţine elevii. Vorbim de cea de dicţie,  educaţie muzicală, desen şi sport.
“Categoric, este un beneficiu, pentru că se păstrează tradiţia pe care o avem de ani buni. Apoi, se foloseşte baza materială a şcolii şi mai presus resursele umane, profesori, metodişti, foarte bine pregătiţi” a declarat  Maria-Ana Mitrofan, profesor de ştiinţele educaţiei la liceul Andrei Mureşanu Braşov.
Pentru fiecare dintre cele două specializări: educatori puericultori şi învăţători educatori, va fi înfiinţată câte o clasă cu 28 de locuri. Înscrierile se fac în 23 mai, iar probele la aptitudini vor avea loc în perioada 30 mai -1 iunie.

Comentarii

Ultimă oră