Sari la conținut

Zeci de percheziţii au avut loc astăzi în Braşov, dar şi în judeţele Caraş-Severin şi Timiş

circuit-evazionist-cu-90-de-firme-destructurate

Zeci de percheziţii au avut loc astăzi în Braşov, dar şi în judeţele Caraş-Severin şi Timiş, într-un dosar penal deschis sub acuzaţia de evaziune fiscală. Sunt vizaţi de anchetă aproape 90 de şefi de firme. Prejudiciul la bugetul Statului depăşeşte 3 milioane şi jumătate de lei.

În total, au fost efectuate 27 de percheziţii în trei judeţe. Potrivit procurorilor, în perioada 2010-2013, trei persoane, având calitate de administratori şi contabil ai unei societăţi comerciale din Timişoara, în complicitate cu reprezentanţii legali ai 89 de firme cu sediile în România, ar fi pus la punct un circuit infracţional evazionist. Se urmărea eludarea obligaţiilor fiscale printr-un sistem financiar – bancar fraudulos.

Cei trei administratori din Timişoara, vizaţi de anchetă, ar fi emis, în numele unei societăţi comerciale, mai multe facturi fiscale care ar fi fost înregistrate în contabilitatea firmelor controlate sau cu reprezentanţii cărora aveau înţelegeri prealabile. Facturile erau emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând o varietate mare de cheltuieli cu achiziţia şi livrarea de diverse materiale cum ar fi: pulberi pentru incendii, stingătoare, materiale de construcţii, camere de supraveghere, cizme, salopete şi chiar zahăr, făină ori detergenţi, pentru care au diminuat artificial impozitul pe profit şi TVA.

Comentarii

Ultimă oră