Sari la conținut

Ședinţa de constituire a Consiliului Local Săcele a fost suspendată, după ce reprezentanții Prefecturii au văzut că noii aleși locali nu vor să respecte legea. Întreg  scandalul a izbucnit după ce comisia vroia sa valideze mandatul  unui consilier ales pe listele Partidului Conservator (Durbălău Ștefan Marcel), care nu a primit viza pentru validare de la partid.
Atât prefectul Mihai Mohaci, cât și subprefectul Ana Fleșeriu au explicat comisiei formate din cinci consilieri că validarea mandatului unui consilier local care pierde sprijinul politic al partidului din care face parte încalcă prevederile legale în vigoare. În replică, unul dintre tinerii consilieri Horia Nistor  - PDL a replicat cu tupeu „Mă lași cu legea…“.
Ulterior, consilierii locali au luat o pauză pentru consultări, iar mulți dintre ei nu s-au mai întors în sală. Nemafiind cvorumul legal de două treimi din numărul consilierilor, prefectul Mohaci a suspendat şedinţa.
Urmează să fie convocat din nou Consiliul Local la o dată viitoare. Dacă de trei ori la rând nu se constituie Consiliul Local, din lipsă de cvorum, mandatele actualilor consilier nou aleși sunt anulate și se va face o nouă structură cu cei de pe lista de supleanți. Dacă nici după alte trei tentative nu se formează un for logeslativ local, se reiau alegerile pentru Consiliul Local!

Comentarii

Ultimă oră