Sari la conținut

Se pare că meciul cu Bosnia va fi ultimul pentru Răzvan Lucescu pe banca tehnică a naţionalei României. Olăroiu, Hagi, Piţurcă şi Dorinel Munteanu sunt variantele lui Mircea Sandu pentru înlocuirea lui Lucescu jr.

Vineri, echipa naţională a României joacă împotriva Bosniei, în Giuleşti, un meci foarte important pentru calificarea la EURO 2012. Doar victoria în partida de vineri seara, de la ora 21:00, mai ţine în cursă naţionala lui Mutu. După ce în mandatul său s-au retras Mirel Rădoi şi Cristi Chivu, se pare că Răzvan Lucescu se află în faţa ultimului joc în calitate de selecţioner. Surse din FRF au indicat că, indiferent de rezultat, Lucescu jr. va părăsi echipa naţională, însă va rămâne în Giuleşti, unde trebuie să ducă Rapidul spre un nou titlu de campioană şi la o campanie cât mai lungă în Europa League.  
Fostul stegar Oros e la naţională. Răzvan Lucescu l-a chemat la lot şi pe fostul fundaş al echipei FC Braşov, Cristian Oros, după ce a primit veşti proaste de la medicii naţionalei: Dorin Goian şi Bogdan Stancu nu vor fi apţi pentru partida cu Bosnia, programată pe 3 iunie. În locul lui Bogdan Stancu, Lucescu jr l-a convocat de urgenţă pe fotbalistul echipei FC Timişoara, Ianis Zicu.
Oli e noul selecţioner? Cel mai probabil, după meciul naţionalei României cu Bosnia de vineri, din Giuleşti, se va schimba selecţionerul. Aşa cum Radio Braşov a anunţat încă înainte de finala Cupei României, dintre Steaua şi Dinamo, cele mai mari şanse de a prelua naţionala le are Cosmin Olăroiu. Tehnicianul care a reuşit să aducă cea de-a 21-a Cupă a României în Ghencea a avut mai multe motive pentru care nu a continuat la Steaua. Una dintre cele mai mari dorinţe ale lui Oli era să lucreze din nou cu Gino Iorgulescu, însă acest lucru era sinonim cu înlăturarea lui MM Stoica de la Steaua. Odată cu venirea lui Oli pe banca tricolorilor, în structurile federale va intra şi Gino Iorgulescu. Amic bun atât cu Sandu, cât şi cu tehnicianul, acesta va ocupa, cel mai probabil, locul lui Ionuţ Lupescu.
Hagi sau Piţurcă. Hagi, Dorinel Munteanu şi Piţurcă sunt celelalte variante ale „Naşului” în cazul în care „naţionala" se desparte de Lucescu după meciul cu Bosnia. Dacă varianta Cosmin Olăroiu nu se va concretizae, şeful FRF se va reorienta către Hagi. Gică pare favoritul, şi chiar a vorbit despre echipa naţională. „M-am săturat de atâta negativism. Putem sta de vorbă despre proiecte serioase, pe 2-3 ani", a declarat Regele. Nici Victor Piţurcă nu mai este atât de distant faţă de Federaţia Română de Fotbal, în ultimele săptămâni făcându-i şi o vizită lui Mircea Sandu. „Naşu” crede despre el că ar putea restructura „naţionala", cunoscând foarte bine jucătorii din Liga I. Cele mai mici şanse de pe lista celor la care s-a gândit preşedintele FRF le are Dorinel Munteanu. „Neamţul” a hotărât să continue la Galaţi, mirajul Champions League fiind mult mai mare decât cel al echipei naţionale. „Nu m-a căutat nimeni de la federaţie, dar nu cred că sunt pregătit acum să preiau naţionala. Nu trăiesc cu ideea că dacă am fost un jucător de bază al echipei naţionale e obligatoriu să fiu şi un selecţioner bun", a spus Dorinel Munteanu.

Comentarii

Ultimă oră