Sari la conținut

Operatorul de servicii medicale private Regina Maria, controlat de fondul de investiţii Advent Internaţional, a investit 4,2 mil. euro la Braşov într-un spital de obstetrică ginecologie, care face parte din campusul medical dezvoltat în parteneriat cu Teo Health, un furnizor local, scrie www.zf.ro.

Campusul inaugurat săptămâna trecută, pe terenul preluat după retragerea Colgate-Palmolive din Braşov, cuprinde şi un spital cu 73 de paturi, Sf. Constantin.

Miron, creatorul Europharm. Potrivit datelor de pe site-ul propriu, spitalul este operat de Teo Health, firmă înfiinţată în 2010 şi care a necesitat investiţii de 20 mil. euro. Unul dintre acţionarii Teo Health este omul de afaceri braşovean Mihai Miron (foto) cunoscut pentru afacerile din industria medicamentelor, unde controlează distribuitorul şi retailerul Ropharma. Miron este de altfel unul dintre cei mai vechi investitori în medicamente, numele lui fiind legat de înfiinţarea afacerii Europharm preluată de gigantul GlaxoSmithKline la începutul anilor 2000. Conform datelor de la Registrul Comerţului, acţionariatul Teo Health se împarte în procente egale între Ropharma (afacere controlată de Mihai Miron), Firu Floriean şi Teodorescu Constantin.

Afacere de succes. „Din partea noastră, în această etapă a investiţiei lucrează 60 de personae”, a declarat pentru www.zf.ro Wargha Enayati, directorul general al Regina Maria, reţeaua privată de sănătate. Enayati a fondat compania în urmă cu 15 ani şi a vândut acţiuni în mai multe rânduri, astfel că în prezent controlează un pachet de 20% din titluri. Brandul folosit iniţial - Centrul Medical Unirea - a fost schimbat recent, în urma unui proces încă în derulare, care este estimat la câteva sute de mii de euro. La Braşov, pentru partea sa din investiţie, Regina Maria estimează o cifră de afaceri de 1 mil. euro. Anul trecut, Regina Maria, reţeaua privată de sănătate, a avut o cifră de afaceri de peste 30 mil. euro (împreună cu spitalul Euroclinic), iar pentru 2011 s-a bugetat un avans de două cifre.

Comentarii

Ultimă oră