Sari la conținut

Cine se bate pentru fotoliul de preşedinte al Federaţiei Române de Box? 5 variante posibile

cine-se-bate-pentru-fotoliul-de-presedinte-al-federatiei-romane-de-box-5-variante-posibile

Vasile Cîtea, Mihai Craiu, Mihai Lauruc, Marian Simion și Adrian Diaconu sunt cei cinci candidați înscriși în lupta pentru postul de președinte al Federației Române de Box, deținut de Leonard Doroftei până la data de 13 noiembrie.

Adunarea Generală extraordinară de alegeri este programată pentru data de 14 ianuarie 2016, ora 11,00, la Hotel ''Sport'' din cadrul Complexului Sportiv Național ''Lia Manoliu''.

Vasile Cîtea a fost vicepreședintele Federației Române de Box, Mihai Craiu a fost președinte de onoare al federației, iar Mihai Lauruc a fost antrenorul lui Lucian Bute la amatori, în perioada 1999-2003. Marian Simion a câștigat medalia de bronz la JO de la Atlanta 1996 și ceea de argint la JO de la Sydney 2000, fiind campion mondial la semimijlocie în 1999. El a activat și ca antrenor al lotului național de box. Adrian Diaconu, vicecampion mondial de amatori la categoria mijlocie, a fost campion mondial WBC la categoria semi-grea.

Leonard Doroftei a demisionat, la 13 noiembrie, după trei ani de la instalarea în funcție.

Leonard Doroftei (45 ani), fost campion mondial și european la amatori, dar și campion mondial la profesioniști (categoria ușoară, WBA), a fost ales președinte ale Federației Române de Box în noiembrie 2012.

Sursa: Agerpress

Comentarii

Ultimă oră