Sari la conținut

Regia Autonomă de Transport (RAT) Braşov se ocupă, de la 1 octombrie, cu angajaţi proprii, de activitatea de ridicare, transport şi depozitare a autovehiculelor parcate neregulamentar pe domeniul public.

Primarul George Scripcaru şi Augustin Pulpea, directorul RAT sunt acuzaţi că până acum au fost complici cu firmele tocmite pentru această activitate, pentru a „căpuşa” bugetul local.
În urmă cu un an, Consiliul Local a decis să ofere regiei locale de transport activitatea de ridicare auto pentru suplimentarea veniturilor. RAT nu a demarat atunci proceduri pentru ahiziţionarea de utilaje proprii, preferând să încheie contracte cu două societăţi comerciale private.
Decizia de a nu prelungi contractul cu cele două firme a fost luată după ce a izbucnit un scandal legat de activitatea ridicării de maşini. 40 de persoane, printre care angajaţi ai firmelor respective şi ai RAT, precum şi poliţişti, sunt anchetaţi pentru fals intelectual şi abuz în serviciu. Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.
Închiriere tot de la Fejer Top. Pentru a putea exercita activitatea de ridicări, fără a mai implica alte firme, Regia a lansat licitaţia pentru achiziţia a trei autospeciale dotate corespunzător desfăşurării acestei activităţi, ofertele fiind depuse până la sfârşitul lui septembrie.
Criteriul de atribuire a contractului va fi cel legat de valoarea sa, adică va fi acceptată oferta cea mai bună din punct de vedere economic, dar trebuie îndeplinite şi condiţii legate de componenta tehnică şi cea de mediu. Până la definitivarea licitaţiei, Regia foloseşte utilaje închiriate tot de la Fejer Top.  
„A fost căpuşat bugetul local”.  Răzvan Popa, vicepreşedintele PSD Braşov, a solicitat conducerii RAT, într-o conferinţă de presă, să explice opiniei publice de ce nu a apelat la această formulă (închirirea unor utilaje) în urmă cu un an, când a primit de la Consiliul Local activitatea de ridicare auto pentru suplimentarea veniturilor.
Vicepreşedintele PSD a acuzat o complicitate între primar, ca şef al Executivului, conducerea RAT şi cele două firme private, pentru „căpuşarea” bugetului RAT.

Comentarii

Ultimă oră