Sari la conținut
cia-recunoaste-existenta-zonei-51

Autorităţile americane au dat publicităţii documentele CIA referitoare la centrul de testări denumit ''Area 51'', din statul Nebraska, a relatat canalul de televiziune Fox News, potrivit agerpres.ro.

Până acum, orice menţiune referitoare la locul ultrasecret era strict interzisă, ceea ce alimenta miturile pe tema sa.

De-a lungul vremii, presa a lansat de multe ori supoziţii că ''Zona 51'' servea la studierea civilizaţiilor extraterestre, chiar la efectuarea de experienţe pe fiinţe misterioase venite de pe alte planete.

Potrivit canalului CNN, este vorba de o bază militară situată la 200 km nord-vest de Las Vegas şi care a fost folosită întotdeauna pentru testarea unor sisteme de supraveghere aeriană, inclusiv programele U-2, care vizau spionarea fostei URSS/ şi A-12.

Documentele referitoare la ''Zona 51'' au fost publicate în baza Legii privind libertatea de informare, Freedom of Information Act, adoptată de Congresul SUA în 2005.

Potrivit autorităţilor americane,  Zona 51 a servit pentru testarea faimoaselor avioane-spion din timpul Războiului Rece.

Este vorba de un raport oficial privind istoria programului U-2 între 1954 şi 1974, redactat de doi istorici ai CIA şi recent declasificat, care face dezvăluirile.

Pe parcursul a 400 de pagini ale raportului nu există nici o menţiune despre extraterestrul de la Roswell, al cărui OZN s-ar fi prăbuşit în New Mexico în 1947 şi care, potrivit legendei, ar fi fost apoi ascuns şi studiat în Zona 51.

Comentarii

Ultimă oră