Sari la conținut
chelsea-si-benfica-in-finala-

Partide spectacol aseară în returul semifinalelor Europa League. Benfica Lisabona s-a calificat în finala Ligii Europa, în urma victoriei din meciul de pe teren propriu cu echipa turcă Fenerbahce Istanbul , scor 3-1 (2-1).

Golurile învingătorilor au fost marcate, la Lisabona, de Gaitan '9 şi Cardozo '35, '66. Pentru Fenerbahce a înscris Kuyt '23 (penalti).

În tur, Fenerbahce s-a impus cu scorul de 1-0. Cu acelaşi scor s-a încheiat şi jocul de la Londra, dintre Chelsea şi FC Basel. După ce în tur s-au impus cu 2-1, londonezii au închis aseară tabela la 3-1. Golurile învingătorilor au fost marcate de Torres '50, Moses '52 şi David Luiz '59. Pentru FC Basel a înscris Salah '45+1. Finala Ligii Europa se va disputa în data de 15 mai, la Amsterdam.

Benfica Lisabona s-a calificat în finala Europa League la 23 de ani de la ultima astfel de performanţă. O şi mai mare performanţă au reuşit lusitanii în urmă cu 51 de ani. În 1962, Benfica Lisabona câştiga a doua Ligă a Campionilor din palmares după un 5-3 superb contra lui Real Madrid la Amsterdam.  Finala de la Amsterdam din acest an, are o miză deosebită şi pentru cei de la Chelsea. În cazul unei victorii, Chelsea va deveni prima echipă din istoria cupelor europene care reuşeşte „dubla” Liga Campionilor – Europa League în ani consecutivi.

Comentarii

Ultimă oră