Sari la conținut

CFR va menţine rezervarea „1 bilet pe 2 locuri” şi după 15 mai

cfr-va-mentine-rezervarea-1-bilet-pe-2-locuri-si-dupa-15-mai

  CFR menţine rezervarea „1 bilet pe 2 locuri” şi după 15 mai. O nouă condiţie: cu masca pe faţă, tot drumul

Deşi în acest moment, propunerile aflate în discuţie prevăd un număr limitat de cazuri în care se va putea pleca din localitate, după 15 mai 2020, Ministerul Transporturilor se pregăteşte pentru reluarea călătoriilor cu trenul. Lucian Bode spune că purtarea măştilor şi a mănuşilor ar putea fi condiţii obligatorii pentru pasageri.


    „Noi vrem să menţinem regulile de ocupare a locurilor în vagoane pe principiul un loc liber un loc ocupat. De asemenea, introducerea obligativităţii purtării măştii de protecţie la bordul trenurilor CFR Călători. Rămâne suspendată posibilitatea de achiziţionare de legitimaţii de călători fără loc rezervat. Se menţine regula ca şeful de tren sau conductorul doar să vizualizeze biletul de călătorie, fără să îl atingă. Încercăm să vedem dacă reuşim să facem acest lucru, să marcăm cu un semn vizibil locurile permise pentru transportul de pasageri. Este interzisă introducerea vagoanelor de tip restaurant”, a explicat Lucian Bode.


     Ministrul a spus că se ia în calcul să se asigure echipament de protecţie pentru tot personalul. „Şi nu este un efort mic, credeţi-mă. Noi am spus foarte clar: nu aveţi echipament de protecţie nu urcaţi în tren. Nu exclud ca această măsură să fie obligatorie în condiţiile în care nu porţi echipament de protecţie să nu poţi să urci în tren chiar dacă ai bilet. Dar toate acestea lucruri vor trebui să fie cunoscute înainte, de aceea noi le-am postat în transparenţă de câteva zile. Mâine poimâine le dezbatem în continuare şi toţi cei care vor călători începând cu 15 mai vor şti exact la ce să se aştepte pe fiecare mod de transport în parte”, a mai spus Lucian Bode.

Comentarii

Ultimă oră