Sari la conținut
cfr-incepe-sa-modernizeze-gara-brasov

Pe faţada principală va fi montată o copertină din sticlă şi oţel. În total, bugetul este de 2,8 milioane de lei, iar reparaţiile se opresc la „peronul 1”

După mulţi ani în care a ocolit Gara Braşov, realizând doar intervenţii minore, CFR a decis să facă investiţii în „poarta de intrare” în municipiu.

Mai exact, Compania Naţionala de Căi Ferate „CFR” – SA a lansat o licitaţie cu o valoare estimată de 2.796.500 lei cu tot cu TVA, termenul de depunere a ofertelor fiind 21 ianuarie 2020.

Contractul vizează reabilitarea platformei staţiei şi a clădirii RCM în staţia Braşov Călători, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 16 luni.

Printre altele, lucrările se vor realiza la peronul 1, la zonele exterioare de la gară, inclusiv la parcare. Printre altele, va fi demolat şi refăcut zidul de sprijin de la peronul 1.

De asemenea, vor fi demolate şi refăcute cele două scări de acces la peron. Totodată, va fi realizată şi o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, pe partea stângă a clădirii Gării.

De asemenea, se va reface gresia din faţa chioşcurilor, amplasate în clădirea gării , spre piaţa staţiei, precum şi cea dinspre Autogara Codreanu.

La faţada principală a Gării Braşov, în locul actualei copertine de beton se va amplasa una cu structură metalică de inox şi învelitoare de sticlă. Aceasta se va încadra în arhitectura clădirii şi va avea o lungime de aproximativ 20 m.

Comentarii

Ultimă oră