Sari la conținut

CFR Călători a fuzionat prin absorbţie cu cele trei filiale ale sale

CFR Călători a fuzionat prin absorbţie cu filialele la care era unic acţionar: CFR Gevaro (Societatea Comercială de Exploatare a Vagoanelor de Dormit, Cuşetă, Restaurant şi Bar), S.C.A.D. Braşov (Societatea Comercială de Aprovizionare şi Desfacere) şi Voiaj CFR (Societatea Comercială de Vânzare Legitimaţii de Călătorie).
CFR s-a substituit astfel în toate drepturile şi obligaţiile fostelor filiale, care au fost radiate de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, informează compania, printr-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.
Prin această măsură se urmăreşte asigurarea unui sistem coerent de coordonare a activităţii de transport feroviar public de călători, optimizarea proceselor de lucru şi o mai buna utilizare a facilităţilor şi forţei de muncă existente, se menţionează în comunicat.
Acţiunea presupune şi preluarea în totalitate a personalului angajat la cele trei societăţi absorbite, cu păstrarea drepturilor salariale avute anterior fuziunii.
CFR Călători este principalul operator naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată. Prin natura sa reprezintă un sector strategic de interes naţional contribuind la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, cu atu-uri de necontestat: gradul cel mai înalt de siguranţă şi gradul cel mai scăzut de poluare.

Comentarii

Ultimă oră