Sari la conținut

CFR Călători a anunțat noul mers al trenurilor 2020-2021

cfr-calatori-a-anuntat-noul-mers-al-trenurilor-20202021

Noul mers al Trenurilor 2020-2021 intră în vigoare din data de 13 decembrie 2020 și va fi valabil până în data de 11 decembrie 2021.


În noul Mers al Trenurilor vor circula zilnic în medie 1200 de garnituri, în funcție de perioada din an. De asemenea, se vor derula programele de transport consacrate, vor fi menținute legăturile existente interne și externe, pe rutele cele mai solicitate de navetă . Printre noutăți se numără faptul că:


l 42 de trenuri vor realiza prima conexiune feroviară pe ruta directă București Nord –Aeroportul Internațional Henri Coandă.

l Vor fi introduse patru noi trenuri InterRegio pe două rute importante ce vor oferi servicii superioare, similiare trenurilor InterCity, de confort sporit și durată de parcurs redusă. Astfel, pe ruta Brașov – Constanța și retur va circula perechea de trenuri „Tomis Expres”, cu plecare din Brașov la ora 07:05, iar din Constanța la ora 17:00. Viteza maximă de circulație va fi de 160 km/h, iar durata de parcurs sub 4 ore și 30 minute.

l Pentru realizarea conexiunii directe între orașele Brașov și Iași, vor fi reintroduse în circulație două trenuri.

Noul Mers al Trenurilor 2020 – 2021 conține și alte modificări care vor putea fi puse în aplicare odată cu intrarea într-o etapă de relaxare a restricțiilor impunse de pandemie, fiind legate și de celelalte administrații feroviare europene.

Reduceri tarifare

CFR Călători oferă o gamă diversă de oferte comerciale (ex. abonamente, card TrenPlus, dus-întors, anticipație, etc). Detalii pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic intern.


Acordarea de reduceri tarifare speciale cuprinse între 10% și 30% din tariful de transport preț întreg și copil la o serie de trenuri InterRegio în perioada 13 decembrie 2020 – 13 iunie 2021.


Acceptarea călătoriei posesorilor de abonamente valabile la tren Regio la o serie de trenuri InterRegio în perioada 13 decembrie 2020 – 13 iunie 2021.


Pentru asigurarea accesului la un număr mai mare de trenuri a persoanelor care se deplasează pentru navetă se acceptă călătoria posesorilor de abonamente valabile la tren Regio la trenuri InterRegio pe distanțe de până la 30 km.


Distribuția de bilete se asigură prin următoarele canale: online, staţii şi agenţii CFR, automate de vânzare în gări și distribuitori autorizați cu care există parteneriate de vânzare bilete.

Purtarea mășii de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.

Comentarii

Ultimă oră