Sari la conținut

Cetatea Râşnov poate fi vizitată gratuit înainte de a fi închisă pentru lucrări!

cetatea-rasnov-poate-fi-vizitata-gratuit-inainte-de-a-fi-inchisa-pentru-lucrari

Cetatea Râşnov, azi şi mâine poate fi vizitată gratuit! Din 5 februarie 2020 se închide pentru 22 de luni

   Pe 3 şi 4 februarie 2020 accesul în Cetate va fi gratuit, iar din 5 februarie 2020, Primăria Râşnov va preda amplasamentul către constructor, pentru începerea lucrărilor, estimate cu un termen de execuţie de 22 de luni.

„De miercuri, 5 februarie 2020, Cetatea Medievală Râşnov va fi închisă publicului, monumentul urmând a intra în reabilitare cu bani europeni. Pe toată durata lucrărilor, Grădina Cetăţii va fi deschisă, iar intrarea va fi liberă. În perioada lucrărilor, Cetatea de sus, adică cea afectată de lucrări, va fi închisă”, a anunţat primarul Oraşului Râşnov, Liviu Butnariu.

Mai întâi vor fi demolate construcţiile neautorizate, realizate de fostul proprietar în perioada 2000 – 2006, acestea fiind intervenţii ce se pot realiza şi în perioada iernii. Tot pentru această iarnă sunt prevăzute şi lucrările la sistemul de hidranţi.


    Apoi, vor începe intervenţiile mai complicate, în proiect fiind prevăzute lucrări de consolidare, dar şi de reconstruire totală sau parţială (în funcţie de starea actuală) la Turnul Gotic şi Turnul Adosat, Turnul prăbuşit, şarpanta Turnului Triunghiular, Turnul Armelor, iar zidurile de apărare vor fi refăcute cu materiale tradiţionale.


      Primăria a asigurat finanţarea proiectului din fonduri europene (prin POR 2014 - 2020), cu cofinaţare minimă locală. Doar pentru partea de şantier, costurile totale stabilite prin licitaţie, ajustate apoi cu creşterea salariului minim în construcţii, au ajuns la 17,37 milioane de lei cu TVA.

Comentarii

Ultimă oră