Sari la conținut
cetatea-feldioara-sia-extins-programul-de-vizitare

Obiectivul istoric poate fi vizitat în timpul verii zilnic, până la ora 20.00

Cetatea Feldioara va putea fi viziată, zilnic, între orele 9.00 – 20.00, cu excepţia zilei de luni, când obiectivul îşi deschide porţile pentru vizitatori de la ora 11.00.

Programul de vizitare este valabil până în 31 august 2019, urmând ca în septembrie şi octombrie, programul de vizitare să se încheie, zilnic, la ora 18.00.


   Din noiembrie şi până în martie, vizitarea Cetăţii se va face, în fiecare zi, până la ora 17.00.


   Edilul comunei, ing. Sorin Taus, a precizat că „la aproape un an de la deschiderea oficială a Cetaţii Feldioara către public şi includerea acesteia în circuitul turistic naţional, ne bucurăm să putem asigura un program extins de vizitare, pe parcursul întregii săptămâni”.


    Cei care vor ajunge la Cetate se vor bucura, pe lângă istorie, şi de câteva expoziţii: „Mărturii arheologice”, care curpinde fragmente de vase ceramice din timpuri străvechi, cahle medievale manufacturate în atelierul din cetate, obiecte de feronerie şi arme, „Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara“ (august–decembrie 2019) şi „Armindenii – Sărbătoare şi Tradiţii” (mai – iulie 2019). În Turnul de Est, turiştii vor vedea „Mărturii de locuire şi conlocuire în Feldioara”, o expoziţie despre feldioreni, români şi saşi deopotrivă, despre meşteşuguri şi agricultură, port şi casă, biserică, şcoală, fanfară şi tradiţii.


    Cetatea Marienburg se află pe malul Oltului, la numai 20 km de Braşov, pe drumul spre Sighişoara. Restaurarea sa, desfăşurată în perioada 2013-2017 şi finanţată de Consiliul Judeţean Braşov, a salvat resturile de ziduri care supravieţuiseră ultimelor sute de ani de părăsire şi i-a redat înfăţişarea avută în secolul al XVII-lea. Poziţia strategică, cu vizibilitate asupra unui ţinut întins, cât şi avantajele naturale au făcut acest loc atractiv din preistorie.

Comentarii

Ultimă oră