Sari la conținut

Se reconstriesc „podurile medievale” la Cetatea Făgăraş

cetatea-fagaras-isi-reconstruieste-podurile-medievale

Cetatea Făgăraş îşi reconstruieşte „podurile medievale”. Acum se forează pentru podul de stejar, urmează podul cu rabatare

Începute în luna mai a acestui an, lucrările de restaurare şi valorificare a Cetăţii Făgăraş au ajuns în etapa lucrărilor la primul dintre cele două poduri de acces.


   Mai exact, Primăria Făgăraş a anunţat că a început forările pentru construcţia podului de pe latura de nord a Cetăţii Făgăraş.

„Sunt foraţi 14 piloţi la o adâncime de peste 10 metri, urmând să se armeze şi să se betoneze. Deasupra lor va fi montată o grindă, apoi se va construi podul din lemn de stejar. După ce va fi finalizat acest prim pod, lucru care se va întâmpla în cursul acestui an, accesul în cetate va fi permis doar pe aici, astfel încât să înceapă lucrările pentru podul mobil – pe latura de est, unde este actuala intrare”, au anunţat reprezentanţii municipalităţii făgărăşene.


    În incinta Cetăţii s-au realizat şi alte lucrări. Astfel, până acum au fost restaurate Bastionul Cuptorului şi Bastionul Toboşarului, iar în curtea exterioară au fost realizate reţelele de apă pluvială şi menajeră şi au fost montaţi hidranţii. Totodată, bolta de la fosta pulberărie de pe latura de sud a fost reconstruită în totalitate. S-au mai executat săpături la viitoarele ateliere meşteşugăreşti şi, în prezent, sunt armate. Tot în această perioadă se lucrează şi la refacerea acoperişului.

    Conform contractului încheiat cu Asocierea Troia Premium Construct şi Pro Construct, lucrările trebuie terminate în anul 2022.


   Finanţarea lucrărilor la Cetatea Făgăraş este asigurată din fonduri europene. Valoarea totală a investiţiei este de 21.805.731 de lei, din care asistenţa nerambursabilă este de 21.369.616 lei (98% din valoarea eligibilă a proiectului). Contractul de finanţare a fost semnat în luna iulie a anului 2017.

Comentarii

Ultimă oră