Un studiu recent a arătat că este suficient să faci sex o dată pe săptămână pentru a menţine starea de fericire într-o relaţie, scrie jurnalul.ro. Bineînţeles, dacă se întâmplă cu o frecvenţă ridicată, nu este un lucru rău, dar nu va face nicio diferenţă la cât de fericit te vei simţi, nu va aduce o îmbunătăţire notabilă.

Condus de cercetătorii de la Universitatea din Toronto şi publicat în Social Psychological and Personality Science, cercetarea a analizat datele cumulate în urma a două studii, derulate pe parcursul a 23 de ani, cu mai mult de 25 de mii de respondenţi pentru a ajunge la aceste concluzii. Două treimi dintre participanţi erau căsătoriţi, sau într-o relaţie de lungă durată, potrivit indy100.com.

Liderul cercetării, Amy Muise, a declarat pentru CNN: „Chiar sunt de părere că partenerii pot ajunge să se simtă presaţi de acest lucru, să facă sex cât mai des posibil. O dată pe săptămână este un target real şi care poate fi dus la îndeplinire, faţă de gândul că trebuie să faci sex în fiecare zi, lucru ce te copleşeşte şi pe care îl vei evita”. Aceasta a adăugat că „o dată pe săptămână” este doar o medie şi că cei care fac sex în mod frecvent nu ar trebui să-şi schimbe obiceiul.