Sari la conținut
cerb-captiv-la-moieciu-de-sus

Proprietarul unei pensiuni din localitatea braşoveană Moieciu de Sus este cercetat de poliţişti după ce o turistă din Galaţi a văzut în curtea acestuia un cerb ţinut captiv într-un ţarc, cu sârme şi cetină de brad în coarne, şi a anunţat presa, conform MEDIAFAX.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braşov a fost anunţat de jurnalişti despre acest caz, iar o echipă de poliţişti de la Bran s-a deplasat la pensiunea respectivă. "Se confirmă cazul. Într-adevăr, poliţiştii din Bran au găsit la pensiunea respectivă un cerb ţinut captiv. Proprietarul pensiunii, în vârstă de 59 de ani, nu a fost găsit la domiciliu, dar a fost contactat telefonic şi urmează să fie audiat în acest caz", a spus, comisarul şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov. Bărbatul este cercetat în baza Legii privind protecţia animalelor, ţinerea în captivitate a unui animal sălbatic fiind interzisă prin lege. De asemenea, poliţiştii au sesizat Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, care va decide ce măsuri se vor lua pentru salvarea cerbului. Turista din Galaţi care a sesizat presa a declarat, într-o scrisoare, că cerbul avea sârme şi cetină de brad în coarne, fiind ţinut într-un ţarc. "Exact în faţa acestei pensiuni se află casa cu grajdul unde am văzut un cerb mascul captiv. Cerbul este vizibil direct din stradă, este într-un ţarc în curtea cuiva şi are foarte multe sârme în coarne şi cetini de brad, clar a fost folosit în iarna aceasta de către oameni meschini, avari după bani. Am fost foarte aproape de el, chiar am încercat să-i desfac acele sârme din coarne, dar nu am reuşit ", a spus gălăţeanca în scrisoarea către jurnalişti.

UPDATE. Omul acuzat se apără şi spune că animalul are posibilitatea să plece în pădure şi că se întoarce mereu după hrană.  " Doamne fereşte de rele tratamente. E ca şi urşii la cotainere. Cine-l cheamă? Cine  îl ţine rău? Aşa şi ăsta. El a fost alergat odată de lupi. A venit cu gâtul strâmt şi cu cornul rupt. A stat în curte acolo. Şi pe urmă a plecat. Şi iar  a venit. Şi eu tot i-am lăsat porumb, fân, lucernă.  Şi acum cred că e acolo prin curte. El vine, pleacă, iasă în pădure când vrea" a spus proprietarul.

Comentarii

Ultimă oră