Sari la conținut
cer-un-viitor-pact-pentru-judetul-nostru

Mă adresez primarilor, consilierilor locali și viitorilor primari și consilieri locali:

Vă propun,

Pactul viitor pentru Județul Brașov!
Împreună suntem Județul Brașov!

În județul nostru, perspectivele vieții oamenilor și oportunitățile viitoare sunt distribuite inegal. Există orașe și comune care nu pot oferi copiilor și tinerilor lor cele mai noi oportunități educaționale. Sunt lăsați în urmă în digitalizare și nu își pot întreține infrastructura suficient, darămite să o îmbunătățească. Instituțiile culturale de acolo sunt în mod constant amenințate de reduceri financiare. Multe orașe și comune nu pot contribui singure la un climat mai bun, deoarece nu pot strânge investițiile necesare.


Situația socială din aceste orașe și comune este îngrijorătoare, iar puterea economică și fiscală este redusă, motiv pentru care sunt afectate de o povară ridicată a datoriilor, astfel încât nu au mijloacele financiare pentru a-și îmbunătăți singuri situația. Criza COVID-19 agravează această situație și duce la un decalaj și mai mare între localitățile bogate și cele sărace.

Nu mai vrem să acceptăm asta! Pledăm pentru condiții de viață egale în Județul Brașov!

Cer un viitor pact pentru Județul Nostru.

Toate administrațiile trebuie să fie activate:

- să investească într-o infrastructură și o mobilitate ecologice, pentru a putea contribui la o societate urbană durabilă și la o soluție la catastrofa climatică globală. Acestea includ reducerea emisiilor de CO2 ale clădirilor publice, ecologizarea orașelor din interior, aprovizionarea extinsă cu o infrastructură de tarifare electronică și extinderea transportului public.

- să construiască o infrastructură educațională modernă care să ofere suficiente locuri de îngrijire pentru copii cu structuri flexibile de oferte și să ofere condiții bune de învățare la școlile noastre. Aceasta înseamnă îndeplinirea cerințelor de digitalizare, oferirea de oferte atractive pe tot parcursul zilei și locații de învățare terță parte în instituțiile culturale ale orașului.

- să mențină o ofertă culturală contemporană și să o dezvolte în continuare în conformitate cu cerințele vremii. Instituțiile culturale trebuie să poată face o ofertă atractivă cetățenilor. Acest lucru se aplică atât conținutului, cât și stării actuale. Localitățile trebuie să fie în măsură să ofere spațiu de dezvoltare pentru activități proprii dar și privat- independente..

- să creeze condițiile pentru oferte de digitalizare orientate spre viitor. Aceasta include o rețea de fibră optică la nivel județean și conectarea tuturor clădirilor publice, a zonelor comerciale, a centrelor orașelor și a instituțiilor de învățământ la rețeaua de fibră optică pentru a permite internetul rapid. Cu toate acestea, criza corona a arătat, de asemenea, că dotarea gospodăriilor private cu internet rapid este urgent necesară.

- să poată întreține infrastructura publică, astfel încât drumurile, podurile, centrele localităților, transportul public și facilitățile publice să poată fi păstrate în bune condiții.

- îmbunătățirea situației sociale prin furnizarea de servicii de sprijin direcționate celor care sunt dependenți de acest sprijin. Multe familii nu pot face față fără servicii de sprijin. Niciun copil nu are voie să părăsească școala fără un certificat de absolvire a școlii și fiecare elev trebuie să poată obține o ucenicie sau un loc de studiu după școală. Persoanele în vârstă și persoanele cu dizabilități trebuie să aibă acces fără bariere la zonele de trai . Și părților deosebit de dezavantajate ale localităților trebuie să li se ofere un sprijin mai precis.

- să vă asigurați nevoile financiare prin cote de impozitare comparabile , în loc să fiți nevoiți să percepeți cote astronomice de impozitare pe comerț și impozite pe proprietate, așa cum se întâmplă în prezent.


Pentru ca acest lucru să aibă succes, Județul Brașov trebuie să pună la dispoziția localităților resurse financiare suficiente:

- Aceasta înseamnă că, pe lângă resursele adecvate pentru sarcinile viitoare, localitățile trebuie să fie scutite de costurile serviciilor sociale .

- Aceasta include, de asemenea , ajutorul datoriilor vechi , care trebuie să fie conceput în așa fel încât localitățile să-și reducă datoriile vechi cel târziu în următorii 30 de ani, fără a le pune sarcini suplimentare masive asupra lor și asupra cetățenilor lor.

- În plus, prin acțiunea noastră unită trebuie, prin dialog, nepolitizat, să atragem atenția guvernelor că trebuie să sprijine investițiile , în special în domeniile protecției climatului, educației și digitalizării.

Toți cetățenii Județului Brașov au dreptul la administrații competente și condiții de viață echivalente.

Cer un viitor pact pentru Județul Brașov!

Împreună suntem Județul Brașov!


Convingerea mea:

Spre deosebire de trecut, mobilitatea nu mai este legată de mașină.

Cu toate acestea, am observat că prea des staționarea este la ordinea zilei în loc de mobilitate. Fie că este vorba de un blocaj de trafic sau de o ofertă slabă de transport public, niciuna dintre acestea nu va ajuta.

Dacă întărim strategiile de transport de interconectare ale administrațiilor locale, acestea pot juca un rol decisiv în tranziția mobilității. Mulți au început deja cu succes modificări ale mixului de trafic la fața locului și implementează soluții mai ecologice.

Vreau să promovez mobilitatea prin extinderea în continuare a rețelei de mediu a transportului public, a bicicletelor și a traficului pietonal în și între localități.

Vreau să îmbunătățim numărul de pasageri, confortul, punctualitatea și compatibilitatea cu mediul.

O facem astfel:

Vom sprijini noile acționări tehnice (motoare electrice, acționări pe gaz și hidrogen) în sectorul transportului public și vom converti sau înlocui autobuze/microbuzele cât mai curând posibil.

Pentru a consolida transportul județean, avem nevoie de concepte de mobilitate care să îmbunătățească structura ofertei, de la car sharing la autobuze publice. Pentru a îmbunătăți condițiile pentru navetiști, vom consolida o structură cuprinzătoare de parcare și plimbare (piste de biciclete, trotuare).

Împreună suntem Județul Brașov!

Comentarii

Ultimă oră