Sari la conținut

Centrul de recuperare din Noua, aproape de deschidere

centrul-de-recuperare-din-noua-aproape-de-deschidere

Centrul de recuperare Sfântul Nicolae din Noua este aproape gata de deschidere. Mai sunt doar câteva zile până când primii pacienţi vor putea beneficia de tratamente complete de fizioterapie, hidroterapie sau chinetoterapie, acordate în primă fază de cei 10 colaboratori ai centrului. În maxim 3 luni schema de personal va fi completă şi va numără peste 30 de persoane iar în prima lună conducerea unităţii se aşteaptă ca aproximativ 300 de pacienţi să beneficieze de serviciile de tratament de aici.

Primii pacienţi, peste 50 la numărul, locatari ai Căminului de Bătrâni au fost deja consultaţi de specialişti şi abia aşteaptă să intre la tratamentele de recuperare. Aceştia şi nu numai vor putea benefia de dotări excepţionale pentru recuperare medicală, mai ales că unele aparate sunt singurele din judeţ. Unul dintre acesta fiind DIAPULSE –ul. „Din câte ştiu eu nu este disponibil în judeţul Braşov şi nici în judeţele limitrofe. Acesta este un aparat care poate fi utilizat la pacienţii post traumatici ortopedici, care de obicei au şi ceva tije metalice ori şuruburi, deci o parte metalică în organism. Este singurul aparat din fizioterapie care se poate aplica pe metal, practic”, a explicat medic specialist Mircea Roşculeţ director centrul Sf Nicolae Braşov.

Aşadar la Centrul Sfântul Nicolae din incinta Câminului de Bătrâni din Noua pacienţii vor putea fi trataţi prin proceduri de electroterapie, de chinetoterapie sau hidroterapie, un plus pentru judeţul Braşov pentru că aici nu există recuperare în bazin. „După cum se poate observa totul este pus la punct, procedurile sunt stabilite, probabil că săptămâna viitoare, după prima jumătate a săptămânii vor intra primii pacienţi la procedurile de recuperare, conform graficului pe care l-am stabilit u domnul doctor”, a spus Răzvan Popa,  viceprimarul municipiului Braşov.

Un alt plus al centrului de la Braşov în reprezintă preţurile mult mai accesibile. De exemplu o şedinţă de masaj regional va consta 6 lei, o şedinţă de kiinetotarapie de grup va fi 5 lei şi în medie un preţ minim pentru 4 proceduri ar fi de aproximativ 20 de lei pe zi. Programările la consultaţii sau tratamente se vor putea face de săptămâna viitoare la un număr de telefon care urmează a fi pus la dispoziţie peste câteva zile, ori puteţi merge direct la recepţia centrului.

Comentarii

Ultimă oră